• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
bikerider_ - специалист
Здравейте!
Става въпрос за платка на безжичен компютър за велосипед - китайче. Подариха ми го и в интерес на истината работи добре, има всички необходими функции, но има един недостатък - това, ограденото на снимката издава много неприятен звук от вибрациите при движението на велосипеда.
Изображение
Като звука на удрянето на някаква съчма този метален цилиндър звучи. Какво може да е това? Безжичният сензор за приемане на сигнала от другия сензор на вилката? Или нещо друго? Над него са контактите на дисплея. Ако някой има представа ще е супер, ако може да го заменя за подобен елемент, който да не издава подобни дразнещи звуци. :)
kozl - майстор
Според мен това е датчик за ускорение (промяна на положението) реагира на местене. Използва се в някои от алармите. Предполагам, че се състои от метален цилиндър, в който има закачена ос или топче на пружина като единия полюс е цилиндъра, а другия оста с пружините. Когато има ускорение оста допира цилиндъра и се получава контакт м-у тях.
radius - майстор
Това най-вероятно събужда приемника от stand by.
bikerider_ - специалист
Има ли в магазините за електроника ббезшумен подобен датчик? Че наистина, за да го чувам при каране, трябва да е много дразнещ звук...
ianis-build - напреднал
radius написа:
Това най-вероятно събужда приемника от stand by.
И аз така мисля. Не знам дали ако се демонтира дали апарата ще продължи да работи? (по принцип би трябвало)
hidrazin - майстор
Изтръгни го с клещите и ще получиш отговори на въпроса си. Щом те дразни има друг вариант - пускаш го в най-близката кофа за смет, покрай която минаваш.
:partyman:
kozl - майстор
Ами разпой го и изкарай две жички с бутон. И вместо джаджата да дава контакт, ти ще щракаш на бутона. Хем няма да те дразни шума, хем ще придобиеш умения за радист. :wink:
brum - майстор
Нали е безжичен, да не се окаже, че това е антената :) . Иначе можеш да пробваш да го залееш със топъл силикон. Ако не друго поне ще сложи един изолиращ слой отгоре и може да стане по-тихо.
  • 1
  • 2

Тема "Какъв може да е този елемент от платка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: