От мобилни телефони до цифрови камери
stiv1961 - майстор
Днес си нямах никаква работа и прерових таванския етаж на село :) . Не щеш ли погледа ми попадна на ето този грамофон( снимката е от нет-а, но са 1:1)
Прикачен файл:
kenwood-kd-34r-slika-42968088.jpg
kenwood-kd-34r-slika-42968088.jpg (54.95 KиБ) Видяна 3422 пъти
Та реших да го пробвам дали работи и го включих към една системка 5.1. Оказа се, че някъде бъркам, сигнала е много слабичък. И сега въпроса- предусилвател ли ми трябва, какво ли :? Признавам, в електрониката не съм много наясно, тъй че ако има нещо в готов вид ще се радвам :prayer: Имам над 200 плочи и носталгията ме завладя :-D , особено сега като съм малко трудноподвижен.........
hidrazin - майстор
Ще ти трябва усилвател с вход за грамофонна доза или предусилвател.
:partyman:
stiv1961 - майстор
hidrazin написа:
Ще ти трябва усилвател с вход за грамофонна доза или предусилвател.
Някакви идеи или готови такива :prayer:
miroton - майстор
Предусилвател или усилвате с вход грамофон?
hidrazin - майстор
Щом сигнала ти е толкова слаб значи дозата е динамична. Изходното ниво е от порядъка на 2-8 mV. Много е слаб за сегашните входове.
Някои грамофони си имат вграден усилвател но не и този. Намери си нещо дето има грамофонен вход за динамична доза. Дори и от тези респромските усилватели У202. Ето му схемата. Виж там в ляво има ограден един правоъгълник и има усилвател с по два транзистора. Е те това е необходимия RIAA предусилвател.
http://www.kn34pc.com/sch/sch_ampl/u202/sch_u202.gif
Ако намериш такъв дори и неработещ може да му извадиш само тази платка. Тя е отделна и е на куплунг. Ето я.
http://www.kn34pc.com/sch/sch_ampl/u202 ... 202_11.jpg
Става и всякакъв друг усилвател или уредба с такъв вход. Обозначението на западните хапаратури за този вход е PHONO. Ето го долу в ляво.

Изображение

Иначе трябва да си правиш. Схеми в нета много. Напиши RIAA предусивател и разгледай.
pipilica - майстор
Мисля че имам такава платка, ще погледна на тавана, ако я намеря искаш ли я подарък.

Ей късметлия си намерих я, със сигурност е изправна, Хидрата ти е дал линк със схемата как се свързва. Тва освен предусилвател е и RIAA корекция.
stiv1961 - майстор
pipilica написа:
Ей късметлия си намерих я, със сигурност е изправна, Хидрата ти е дал линк със схемата как се свързва. Тва освен предусилвател е и RIAA корекция.
Нищо друго не мога да кажа освен едно ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ :supz: . На лични ще дам координати.
stiv1961 - майстор
Такааа, получих платката от pipilica за което още веднъж БЛАГОДАРЯ :) . Сега и хидрата ако се включи и да ме светне кой пин за какво е ще съм му благодарен :)
А, и с колко волта да я захраня :?
Прикачен файл:
amp_u_202_11.jpg
kosata - специалист
1 - +30V
2 - изх.1
3 - маса
4 - вх.2
5 - изх.2
6 - маса
7 - вх.1
stiv1961 - майстор
kosata написа:
1 - +30V
Благодаря, така както я гледам на снимката ли си номерирал пиновете? Предполагам, че това 30V е изправено напрежение :?

Тема "Съживяване на грамофон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: