• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
Johny - майстор
Имам четворен конвертор на Булсат. Тази вечер започна да се губи сигнала на BTV към един от приемниците, като другите канали си бяха редовни. И друг път го е правило. В същото време на другите телевизори BTV си показваше нормално. Може да сменя мястото на кабела на конвертора, да разменя приемниците, но това е свързано с гимнастика и особено на тоя дъжд [-X . Някой да има идея за причината?
romanpm - майстор
Аз съм с такъв сигнала е 70% на 13-14 децибела няма проблем тук , възможно е да е дефектирал което е малко вероятно :? Единствено с проба както мислиш , и какъв дъжд тук печеше до залез :wink:
AAsat - специалист
Да не би въпросния приемник да е HD и на него да ти се губи BTV HD а другите приемици да са SD и на тях нормално да си върви BTV SD ? Кабела до проблемната точка да не е наден?
Johny - майстор
Прогизнахме! И сега вали като из ведро. Повисях на терасата, намокри ми гърба и се отказах. Ще викам онези спецове, за това съм им абонат от толкова години.
Я виж какво беше вчера в Петрохан - едва издърпах с летните гуми.

Прикачен файл

10261967_750288228336154_2693006515411925019_n.jpg
Johny - майстор
AAsat написа:
Да не би въпросния приемник да е HD и на него да ти се губи BTV HD а другите приемици да са SD и на тях нормално да си върви BTV SD ? Кабела до проблемната точка да не е наден?
Да, това е точно така ZHD210. А кабела не е наден. Я кажи какво става. Да го сменям ли?
romanpm - майстор
Чукни синия бутон долу в дясно на дистанционното и после ОК виж какво показва сигнал индикатора , и аз съм с HD и хващам двете БТВ-та :) По високото е така студ , ние тук сме на ниско по джапанки :lol: :partyman:
Johny - майстор
То взело че се оправило :-D . Сигнала е 10dB. Интересно е /за мене де/, че на различните канали децибелите са различни.
romanpm - майстор
Johny написа:
То взело че се оправило :-D . Сигнала е 10dB. Интересно е /за мене де/, че на различните канали децибелите са различни.

Не е възможно сигнала от спътника е един комплексен , викни ги да ти видят антената да не е мръднала те имат с какво да я оправят точно :) а съм с три антени и куп други канали , нямам проблеми
AAsat - специалист
Съвсем нормално е сигналите на различните транспондери да са различни. Приемането на HD трансондерите е по-критично. Това 10dB е малко - почти на границата за нормално приемане - за кой транспондер се отнася? Вероятно антената трябва да се донастрои.
Johny - майстор
Транспондера е Hellas Sat 2. Странно че вече показва 11,11 dB.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с BTV по Булсат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: