От мобилни телефони до цифрови камери
gibson58 - специалист
Трябва ми нещо до 100лв. Четох из форумите ,хората много хвалят тази марка.Освен,че се евтини правели страхотно кафе и по-важното имали добра сервизна мрежа.Някой ползва ли такава да дфаде мнение? Гледах и едно Rohnson R-966 за 99лв. ама за нея не намирам много инфо.
Аз почти съм се навил за Arielli KM 150BS за 85лв ,тук има нялкоко модела до 100лв. и се чудя дали ще има значение кой точно да взема. http://www.sravni.bg/bitova_tehnika/kuh ... --arielli/
kalpev - специалист
"Arielli" e една от читавите марки в бюджетния клас, сервиза им е добър, правят прилично кафе и ще ти върши работа, но не очаквай чудеса. Вървят с крема диск, но е от този вид, който разпенва кафето отгоре за да прилича на каймак, което често лъже хората, но няма нищо общо с истинския си плътен каймак и наситен вкус на еспресото.
За да искаш такъв, трябва да се насочиш в класа на "De'Longhi", но те вече са много скъпи. "Saeco" също правеха хубави кафе-машини за домашна употреба, докато не минаха под бранда на "Philips" и им развалиха качеството.
Иначе, различните модели на "Arielli" са според мощността на нагряване, BS (black-silver) е цвета. Тази, която си избрал е 1050W, за Arielli KM-180BS я дават 1350W, поне според сайта. Избираш си я да ти хареса на теб и според това как, и колко често ще я ползваш.
koveslav - майстор
Аз имам от първия,най-евтиния модел и го избрах точно защото не е с крем-дюза.Този модел е с добра помпа,с истинско налягане.Каймака е за сметка на исктинската метална и добре загряваща се ръкохватка и цедка и шприцването на цялото кафе през много малък отвор във второто дъно на тази цедка.Всичко е точно като при много скъпите модели,кафето което прави е супер.Недостатъка и е,че клапана на изхода на резервоара не е добър и при загряване изпуска доста вода.Това води до работа с поизпразнен резервоар и едва ли ще се окаже много издръжлива.Но вече година и отгоре не е създавала проблем.За толкова пари-толкова.Еспресото което прави е наистина много добро.Ако ми дойде музата може да се пробвам да се справя и с клапана,но май е още в гаранция.
batvenko - специалист
Преди година и половина купих кафе машина от Lidl за 99 лв - ползва се в службата по 10-12 кафета на ден - перфектна е. Ако я пуснат скоро - грабвай без да се замисляш, горещо я препоръчвам. За кафе машините много е важно каква вода слагаш, ако е много твърда помпата си отива бързо. Така се случи с една Arielli /не знам модела, но беше към 80-90 лв/ - за 2 години по едно-две кафета на ден помпата си замина. Иначе кафето е прилично - за тия пари... Поздрави!
gibson58 - специалист
Тази ли е машината от лидъл SilverCrest http://img14.prodavalnik.com/images_pro ... 85x461.jpg
Тя дали има някаква сервизна поддръжка,че старата ми е сингер (бях пускал тема тук) и ми се прецака клапана и го няма като резервна част ,защото не е масов модел иначе си работи?
Та не ми се взема пак неремонтируема машина...
Иначе ще я натоварвам с 2 кафета на ден.Живея в софия и май водата тук е твърда.Имам обаче възможност да и сипвам минерална вода,но не знам дали ще е по-добре или по-зле?
batvenko - специалист
Да, тази е машината. С три години гаранция. За сервиз ..... хм... нямам представа, ако се повреди в рамките на гаранцията - връщаш в Lidl. Минералната вода е добро решение....
gibson58 - специалист
Мерси за съветите,arielli ще взема,но се чудя кой модел би бил по безпроблемен.От тия модели от линка от 1-ви пост коя ви се струва по-добрият избор?С крема диск или без него?
batvenko - специалист
По горе писах за тази Arielli KM 150BS, че й се скапа помпата - сега като я включа капе гореща вода, явно клапана й не държи.... А с крема диск или без решаваш ти, на мен по ми допада с крема диск - прави един пръст каймак в чашата и ми много густо...
gibson58 - специалист
Еми тогава избора ми се свежда до 2:
1. http://bureto.com/index.php?main_page=p ... ts_id=6741

2.http://www.technoarena.bg/bg/catalog/id/1468.html

87лв. за №1 и 100лв. за №2 , 13-те лева не са проблема а дали има изобщо за какво да се дават. Като им гледам характеристиките ми изглеждат само на дизайн различни :lol:
VLADO66 - майстор
Втората е по-мощна и по-широка,демек е по стабилна.

Тема "Избор на бюджетна кафемашина Arielli" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: