Какво правя, струвам и пак опрях до форума за помощ....
Та , накратко, жената пощуряла да и правя светещ таван. Случайно в един магазин попаднах на едни LED панели 60W 60x60см. Харесаха ми как светят и набързо се сдобих с два броя.Поне да придобием някаква представа какво ще се получи, че никак не са ЙОфтини пустите му панели. При покупката продавача се кълнеше, че са на 12V. Пък и буксата, която стърчеше от панела, подсказваше нисковолтово захранване. Да, ама НЕ
На драйвера пише 50-70V 0.9A. Първоначалната ми идея беше да разкарам оригиналния драйвер и да сложа димируем общ за всичките панели. Амa димируем на 60V не открих, пък и ако има, кой знае каква ще му е цената.
Драйвера е с OB3330 и схемата му е нещо такова:
ob3330.jpg (67.33 KиБ) Видяна 3904 пъти
При замерване даде консумация 0.89А при 61.5V на панел.
Дали ще се получи димиране след драйвера с PWM ?
Или някаква лека "намеса" в схемата на драйвера? Например да си поиграя с делителя на 1 краче

Та , накратко, жената пощуряла да и правя светещ таван. Случайно в един магазин попаднах на едни LED панели 60W 60x60см. Харесаха ми как светят и набързо се сдобих с два броя.Поне да придобием някаква представа какво ще се получи, че никак не са ЙОфтини пустите му панели. При покупката продавача се кълнеше, че са на 12V. Пък и буксата, която стърчеше от панела, подсказваше нисковолтово захранване. Да, ама НЕ

Драйвера е с OB3330 и схемата му е нещо такова:
Прикачен файл:
ob3330.jpg (67.33 KиБ) Видяна 3904 пъти
Дали ще се получи димиране след драйвера с PWM ?
Или някаква лека "намеса" в схемата на драйвера? Например да си поиграя с делителя на 1 краче