От мобилни телефони до цифрови камери
Здравейте на всички.Имам следния проблем.От около година имам UPS Inform Guard модел 600А.Ползвал съм го миналата зима за около 6 месеца .Като го включих сега веднага прехвърля на акомулатор.При включване не иска да работи на 220в.Ползвам го да захрани циркулационна помпа на парно.Имали някой някакви идеи и евентуално схема на това нещо.Предварително Благодаря на всички
pipilica - майстор
Прегледа ли предпазителите?
да прегледах ги.Всичките са здрави дори и този ,който е на захранването за допълнителен акомулатор.Акомулатор от автомобил.
shadow__01 - майстор
Не знам за въпросния модел, но моя като се включи и се чува някакво реле вътре. Може би имаш изгоряло реле(само предположение).
gogitko - специалист
Почисти контактите на релето.
pipilica - майстор
Като го включваш в контакта има ли някаква индикация за наличие на 220 волта. Провери кабела и дали има ток на клемата отвътре, ако е наред провери релето което прехвърля консуматора от мрежата на трансформатора му.
значи.получава се следното'включвам в мрежата.натискам бутона за пускане.Като изпищи два пъти значи е включен.От пред има два светодиода,които са индикация на какво работи.светва първо диода за 220в,и моментално превключва на 12в.Чува се даже и релето като превключи.Имали някой представа по какъв начин се следи наличието на напрежениние/220в./ в тоя UPS
shadow__01 - майстор
Прегледа ли електролитните кондензатори. Може да има някой изсъхнал и да прави номера. Така за момент да заработи и да превключи....
nikolovvd - майстор
При включването на всеки UPS първо се проверява напрежението 220 V и веднага след това се тества акумулатора и схемата за производство на 220 V от 24 V, съществена част от устройството. Ако тестовете минат нормално след 5 до 15 секунди UPS-а минава на 220V.
http://www.youtube.com/watch?v=6uUroeKB ... e=youtu.be

Тема "проблем с UPS" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: