От мобилни телефони до цифрови камери
Chefo77 - майстор
Привет!
Имам една прекрасна уредба, полъх от младините с марка Panasonic AK45. Бях я позамразил малко покрай дечковците, наскоро реших да я върна към употреба и установих, че едната тонколона не работи съвсем напълно. След разглобяване установих, че единият говорител е дал фира - включих ги един по един директно към двуполюсно кабелче от слушалки и единия си мълчеше. Говорителят е пищялка с надпис 6PH322A6... и още 2, които нямат значение - сериен номер и щампа Китай. Въпросът ми е - може ли някой да ми каже с какви параметри да търся да е новото говорителче? Това, което намерих като информация, е че импеданса е 6 ома, 85 мм диагонал на цялата стойка за захващане, 53 мм диаметър на самия говорител, 28 мм дълбочина ... нито честотен диапазон, нито мощност... Мога ли да надвиша заводските (които не зная какви са) параметри с някакво избрано по размери говорителче и доколко е опасно това? И има ли смисъл да сменям комплект (т.е. еша от другата колона) или да си сменя само единия?
Благодарско!
ivanovbg - майстор
С говорителчето под ръка и в магазина. Всякакъв 20-30 ватов, 6 омов и с посочените размери високочестотен говорител ще стане. Мисля че имаше подобен български.
Chefo77 - майстор
Т.е. да не се притеснявам, че ще прецакам Панчо?
А комплект ли да сменя, за да е натоварен равномерно усилвателя, или няма смисъл?
И мерси :)
ivanovbg - майстор
За натоварването на Панчо е важен омажа. Ако няма 6 ома можеш да сложиш 8, но по малък недей.
А другите говорители какви са?

Иначе не е проблем да смениш само единия ако са близки по параметри. Желателно на двете тонколони за да са еднакви.
Chefo77 - майстор
Още една пищялка (по-малка), един средночестотен и едно 17 сантиметрово прасенце, което дъни в затворената задна част на кутията и плюе през отвор отзад :) Но той си е на отделен канал мисля.
Chefo77 - майстор
Готово - намерени и сменени със заместители - T6PH06G6. Новите са 2 пъти по-тежки, с двойни магнити и полимерни мембрани, една идея по-големи като диаметър. Стойката е 1:1 с оригиналната. 6 ома. Магазин Електрон (до джамията) - 6.50 на брой. Елимекс - 9.90. Здрасти, Тинки :wink:

Разбрах и защо са скъпи - защото са с конусно тяло, праща звука напред.
Благодарско за помощта!

Тема "Въпросче за Tweeter (пищялка)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: