От мобилни телефони до цифрови камери
kretio74 - специалист
Здравейте колеги захванал съм се с един проект който засега не знам как да го нарека НО, опрях до Таймер които да може да включва и изключва през определено време. Искам да може да се контролира и включеното и изключеното време. Има опцията да взема готов таймер но интересното при мен е че периода на чакане е много голям (около 30мин до час) а времето на работа да е около 30сек до 1минута.
Ориентирайте ме към готови варианти щото не ми се лепи и искам нещо което да е универсално и да може да се заменя лесно.
Благодаря Ви!!
stiv1961 - майстор
Колко пъти в денонощието ще е вкл./изкл.? И каква мощност ще управлява? Аз за претакане на зелето :-D и за помпата на басейна ползвам евтин купешки с 8 режима на ден 7 дни в седмицата :)
hidrazin - майстор
Обикновено таймерите от този сорт могат да запомнят до 16 комутации в денонощие (16 включвания и още толкова изключвания) а някои само 8 броя (като този на снимката по-горе), като минималното време за работа е 1 минута.
:partyman:
Последна промяна от hidrazin на чет яну 02, 2014 7:43 pm, променено общо 1 път.
stiv1961 - майстор
hidrazin написа:
Обикновено таймерите от този сорт могат да запомнят 16 комутации в денонощие (16 включвания и още толкова изключвания) като минималното време за работа е 1 минута.
:partyman:
Моите за съжаление са с 8 ON/OFF- а :-D , те за това са евтинджос :)
kretio74 - специалист
Искам без прекъсване да може да включва за константен период от време да кажем 40-50 сек., но да може да се регулира интервала примерно от 30 мин. до 1 час.
показаният по горе а снимката и подобни съм ги гледал, но не ми вършат работа заради цикличноста. При мен се налага да включва 20-30 пъти на ден и то непрекъснато.
stiv1961 - майстор
С циклично реле за време няма ли да стане :?
http://tpetrov.com/search.php?prod=%D0% ... C%D0%95+13#
kretio74 - специалист
Мислех за тия модули на Неомонтана, даже мислех да отида да говоря с собственика на фирмата(много готин и приятен човек). но търся и други варианти.
Найденов - специалист
stiv1961 ме е преварил. Търси цикличен таймер с отделно регулиране работа/ пауза, по възможност цифров, за да ти е по- лесна настройката
например:
http://vikiwat.com/search.html?phrase=% ... goryID=985
Малко не са евтинки, обаче :?
kretio74 - специалист
ЕЕЕ не са чак толкова скъпи ядват се и са добър вариант
Iliev Labs - специалист
:) , бих заложил на тия от Викиват.

Тема "ТАЙМЕР" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: