От мобилни телефони до цифрови камери
thinkpad - майстор
Изгоре ми бушона на зарядното за акумулатор Ultimate Speed от Лидъл. Знаех си, че трябва да си купя трафче и да си направя токоизправител. За 30 кинта щях да си направя по-стабилно зарядно. Че и тяхната гаранция - франция. Сега остава въпросът - къде аджеба да намеря предпазител в корпус на резистор? :? Или да взема един стъклен и да го побългаря.
thinkpad - майстор
MIRO_073 написа:
За един бушон чак в траур...ама ти си знайш де.
Знайш ли колко струва един бушон!? Цели 10 стотинки! :lol: Не, шегувах се за траура. :) Просто сега не мога да заредя акумулатора и трябва да чакам до утре да си купя бушон. Ама стъклен, че като гледам такъв няма да намеря. Поне са написали на корпуса, че бушоня е 1.6А. И на самият предпазител пише така.
MIRO_073 - майстор
Е той как изгоря? Нали това зарядно има защити от обърнати полюси, окъсяване на клемите. незнам си кво, 5 режима на работа.... и дрън дрън. че и аз чак си взех такова.
thinkpad - майстор
MIRO_073 написа:
Е той как изгоря? Нали това зарядно има защити от обърнати полюси, окъсяване на клемите. незнам си кво, 5 режима на работа.... и дрън дрън. че и аз чак си взех такова.
Не знам. Оставих го да работи в контакта. Разбутвах си ел. инсталация. Излязох. Дойдох си и легнах. На сутринта гледам - не свети нищо. А трябва да има дежурна червена лампичка. Ни най-малка реакция, като го включа в контакта. Отворих го(ама не както е включено в контакта, ами си го изключих) и измерих предпазителя. Прекъснат е. Някакъв в корпус на резистор.
MIRO_073 - майстор
Не е някакъв в корпус на резистор, ами просто е керамичен. и сигурно е 20/5mm
thinkpad - майстор
MIRO_073 написа:
Не е някакъв в корпус на резистор, ами просто е керамичен. и сигурно е 20/5mm
Керамичен 5х20 ли? Не. И да знаеш, винтчетата са с триъгълна глава. Отворих го с подходяща малка права отвертка, ама е мъчно.
Изображение
MIRO_073 - майстор
Хммм. Не съм виждал такъв. Ако намериш пиши къде да си купя резерва.
thinkpad - майстор
MIRO_073 написа:
Хммм. Не съм виждал такъв. Ако намериш пиши къде да си купя резерва.
Нито пък аз съм виждал. Стигнах до извода, че е предпазител по надписа F, непосредствената близост до мрежовият вход и рейтинга с ток 1.6А, който съвпада на надписа на капака. :-D Все пак F/FU стои за предпазител. Мисля да го побългаря със стъклен или керамичен предпазител, който да запоя там. Няма място за държач.
MIRO_073 - майстор
Запой за проба с две кабелчета един друг стъклен паралелно за него.
thinkpad - майстор
MIRO_073 написа:
Запой за проба с две кабелчета един друг стъклен паралелно за него.
Нямам толкова малък.(1.6А) Утре ще взема. :)

Тема "Смяна на предпазител за печатен монтаж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: