• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
elanmorin - напреднал
Взех една телефонна розетка с два жака.
Схемата на розетката е таква, че е с четири проводника за всеки от жаковете, жаковете са разделени един от друг и например единият телефон се връзва към два от проводниците към единият от "потока" на жаковете, а другият телефон явно трябва да се свърже с още два кабела към другият "поток на жаковете.
Обаче кабела отвън е само с две жици, намерих кои са правилните места за свързка и за двата жака, обаче с един и същ кабел от две жички не работи и за двата.
Накрая стигнах до заключението, че не мога да вържа двата телефона, защото външният кабел за телефона който идва към розетката е само с две жици.
Предполагам, че ми трябва кабел с четири жици?
Ако е така, ако взема такъв кабел с четири жици, може ли да се върже към тоя който идва отвън с двете жици? За да мога да пусна и двата телефона?
PCL82 - майстор
Телефонните конектори, които обикновенно се използватр са тип RG-11. Имат четири проводника (външните два са черен и жълт, а вътрешните два червен и зелен). При наличние само на една линия (два проводника) се ползват само вътрешните червен и зелен, другите се оставят свободни. Вторият телефонен апарат се свързва паралелно на първия-пак със червеният и зеленият проводници.

Има готови телефонни разклонители с две и три гнезда-мушкаш и забравяш.
lov - майстор
Само да вметна. Колега да си чувал за дуплексна и дериватна връзка на телефони апарати. Така че недей да твърдиш, че винаги двата апарата се връзват в паралел. Има и дуплексно свързване и тогава се ползват и четирите проводника.
Разликата е че при първия вариант че и от двата апарата могат едновременно да се прослува линията. А при дуплекса който изпревари и вдигне слушалката пръв.
MamaMy - майстор
Лошото в случая е, че няма как да се провери апаратите какво поддържат. Колегата който пита съвсем не е навътре в нещата. По-добре да не го замотаваме.
elanmorin - напреднал
Хич не ги разбирам наистина.
Сега какво излиза, че телефонният ми кабел е дуплекс ли?
То ако е дуплекс дори да ги свържа няма ли да ми рзакача интеренета?
Понеже един тука беше свързал вторият телефон още преди разпшределителната кутия направи към жиците, но така ми разкача интернета като се вдигне телефона.
Въобще не знам какво да правя.
Обаче както питам, към такъв двужичен кабелл, може ли да се върже такъв с четири жички?
ESPACE - майстор
Няма вече дуплекси в тая държава. Я снимай какво си си купил и телефоните дето трябва да вържеш. Елементарно е в общи линии, само ти изглежда сложно.
fox_vt - майстор
За интернета ти трябва една малка разклонителна кутийка която ми остана от бтк то иначе при ползване на телефона няма нет лично пробвано.Ако си на бтк мога да ти я дам тая кутийка то едва ли има проблем и ако си на други де :)
elanmorin - напреднал
Ако става въпрос за разпределителната кутийка на БТК, аз я имам нея, единият жак е за телефон а другият за модема.
Ама точно това, че аз искам да вържа два телефона.
Розетката, която е взех е такава:
Изображение
ESPACE - майстор
Това е.

Прикачен файл

tPVpLbm1.jpg
tPVpLbm1.jpg (34.97 KиБ) Видяна 2646 пъти
MamaMy - майстор
Откачи от дясната страна зеления и го свържи върху другия зелен. Същото направи и с червения от дясно. Махни го от там и го сложи върху другия червен!
  • 1
  • 2

Тема "Не мога да свъжа успешно два телефона към розетка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: