От мобилни телефони до цифрови камери
emo69 - напреднал
Здравейте! Има изгорял предпазител на тази печка, но не намерих никъде схема за нея. Някой може ли да помогне? Благодаря!
hidrazin - майстор
Няма и да намериш. За какво ти е схема?
:partyman:
emo69 - напреднал
Искам да видя какви напрежения има. Затова ми трябва схема. Не съм се занимавал досега с микровълнови и ми е малко трудно. Логично си мисля, че щом предпазителят е изгорял - значи има претоварване, но от какво ?
hidrazin - майстор
Смени го със същия и ако пак изгори, тогава ще го мислим. А какви напрежения има ли? Достатъчно за да ти е за последен път.
Общо взето има едно за отопление на магнетрона - около 3 волта и едно високо напрежение. Вторичната намотка на трафа е около 2000-2500V и е със сравнително голям ток. Осигурява към 0,5А на високото напрежение. Повече от достатъчно.
emo69 - напреднал
Благодаря за насоките! Не съм мерил никакви напрежения, защото след предпазителя няма нищо. Мерих само с фазомер.Мултицета беше останал в нас. Явно Вие сте ремонтирали доста печки и схема не Ви трябва, но аз не зная от къде да започна, къде какви напрежения трябва да има и в каква последователност. Основните елементи ги видях, но само това. Сега си изяснявам кое за какво е, за да разбера как работи това нещо. Ще се радвам, ако ми помогнете да разбера принципа на действие и кой елемент за какво е. Ако нямате време то може да дадете линк, за да прочета сам. Благодаря!
hidrazin - майстор
http://micro.nebelservice.com/site/datasheet.htm
Също ей тук почти в края на страницата:
http://www.pchelar-probvaisambg.com/sta ... spisak.htm
Никакви напрежения недей да измерваш в микровълновата печка. Още повече след като си нямаш и понятие от нея. Както казах, в нея има много вискоки и опасни напрежения. Наистина опасни. И уреда който вероятно имаш на 99% не е пригоден за тях. Изолацията му също. В най-добрия случай рискуваш да останеш без уред.
Просто нищо не човъркай из нея и вземи най-сетне да смениш тъпия башон.
emo69 - напреднал
Благодаря за съветите. Утре ще купя бушон и когато се върна от провинцията ще докладвам какво се е получило. Още веднъж благодаря!
hidrazin - майстор
Няма защо. И кажи какво е станало.
emo69 - напреднал
Здрасти! Сложих нов предпазител. Появи се чесовника и може да се избират програми. Когато натиснах СТАРТ за момент се чу бучене, вентилатора завъртя и предпазителя пак изгоря.
chano3891 - специалист
Е тук вече може да е от магнетрон,траф,кондензатор изка си проверка.

Тема "Схема на микровълнова печка Sang- E20GISXN" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: