Здравейте!Извинявам се ако има такава тема,но все не мога да намеря това което търся.Та по въпроса ми.Закупих една една къща на моята улица в чийто двор да паркирам колите си,а в самата къща мисля да си наместя всички дърводелски машини.Искам да си поставя някаква алармена система която да има сирена при влизане и да ме уведомява по телефона.В нета има много варианти за такива системи,но не съм много запознат по темата и да не взема нещо което няма да ми върши работа.Това което искам да ми охранява системата е входната врата на двора с датчик който да се задейства при отваряне,още един датчик на вратите на входната врата на къщата и на бъдещия ми зайчарник,и три датчика за движение на стаите в къщата.Ако някой има опит с такива системи ще съм благодарен да сподели своя опит,и евентуално конкретна марка.
Ако си малко по-сръчен с поялника, ще можеш и сам да се оправиш.
Ето ти един датчик за движение с размери 3.2 x 2.5 x 2.5cm. Можеш да го монтираш където си поискаш.
http://animabg.com/store/electronics/03 ... p?cls=0354
Ако не е голямо разстоянието можеш да сложиш една сирена някъде на покрива под стрехата, керемидите или на/в комина.
Има и охранителни системи с GSM известяване. Камери, сензори за движение, IR бариери и т.н. Порови се в специализираните сайтове, но цените са ... цени!