От мобилни телефони до цифрови камери
markov_75 - специалист
Здравейте!Извинявам се ако има такава тема,но все не мога да намеря това което търся.Та по въпроса ми.Закупих една една къща на моята улица в чийто двор да паркирам колите си,а в самата къща мисля да си наместя всички дърводелски машини.Искам да си поставя някаква алармена система която да има сирена при влизане и да ме уведомява по телефона.В нета има много варианти за такива системи,но не съм много запознат по темата и да не взема нещо което няма да ми върши работа.Това което искам да ми охранява системата е входната врата на двора с датчик който да се задейства при отваряне,още един датчик на вратите на входната врата на къщата и на бъдещия ми зайчарник,и три датчика за движение на стаите в къщата.Ако някой има опит с такива системи ще съм благодарен да сподели своя опит,и евентуално конкретна марка.
nikolovvd - майстор
Ако си малко по-сръчен с поялника, ще можеш и сам да се оправиш.
Ето ти един датчик за движение с размери 3.2 x 2.5 x 2.5cm. Можеш да го монтираш където си поискаш.
http://animabg.com/store/electronics/03 ... p?cls=0354
Ако не е голямо разстоянието можеш да сложиш една сирена някъде на покрива под стрехата, керемидите или на/в комина.
Има и охранителни системи с GSM известяване. Камери, сензори за движение, IR бариери и т.н. Порови се в специализираните сайтове, но цените са ... цени!
markov_75 - специалист
nikolovvd написа:
Ако си малко по-сръчен с поялника, ще можеш и сам да се оправиш.
Ето ти един датчик за движение с размери 3.2 x 2.5 x 2.5cm. Можеш да го монтираш където си поискаш.
http://animabg.com/store/electronics/03 ... p?cls=0354
Ако не е голямо разстоянието можеш да сложиш една сирена някъде на покрива под стрехата, керемидите или на/в комина.
Има и охранителни системи с GSM известяване. Камери, сензори за движение, IR бариери и т.н. Порови се в специализираните сайтове, но цените са ... цени!
Благодаря за информацията!С това ще мога да се справя,предполагам че този датчик ще ми затваря веригата като отчете движение.Но ще трябва да има и едно реле за време да не се изключи сирената веднага.
lyubohar - майстор
Така като чета,че си купил къща до твоята,вероятно е в село?
На всяка котка ще ти се включва сирената и с релето теоретично може да свири цяла нощ.
Говоря не наизуст-на първи етаж съм и съм сложил прожектор с датчик авижение.
Много често се включва от котки.
Може би някакви датчици на врати и прозорци и тогава сирената.
А може и тихомълком,за да ги изненадаш.
markov_75 - специалист
В град съм,но от селски тип :) .Датчика за движение ще има вътре в къщата,че за котките ми е ясно.
nikolovvd - майстор
Бе хора, тия сензори имат настройки на чувстветулността и време на задържане!
Когото се изгражда някаква охранителна система, тя се тества и настройва преди да се пусне в експлоатация.
lyubohar - майстор
Не знам дали сте опитвали да настроите китайски прожектор с датчик движение.
Никак не е лесно,особено като е на високо място и в тъмнина.
Защото денем е едно,нощем когато трябва да действа-друго.
Nimi - специалист
Стига бре!
Алармените датчици не са толкова скъпи, че да си струва да се занимаваш с посочения. Трябва да го сложиш в някаква кутийка, реле да му добавиш и т.н. Предзначен е за осветление.. където няма никакви по-сериозни изисквания.

Тема "Алармена система за къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: