• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
slavista - специалист
Здравейте!
Имам ЮСБ кабел , който идва слаб или си нямам идея защо , но не иска да зарежда определен телефон. Как мога да измеря колко mA изкарва с мултицет едно зарядно ?
Това ми е мултицетът,който имам

Прикачен файл

10474148_4863520681704_1406483739_n.jpg
10474148_4863520681704_1406483739_n.jpg (76.2 KиБ) Видяна 2677 пъти
ferrari4456 - специалист
Трябва да клъцнеш някъде кабела.Общо взето се свързва последователно и тока минава през мултицета.
Кики - специалист
А защо не пишеш какъв ти е телефона и какво точно ползваш за източник на зареждане? USB портовете на някой устройства са ограничени по ток и не могат да зареждат батерии.
slavista - специалист
HTC One S . Използвам зарядно (което не е оригинално) и ЮСБ , което също не е оригинално.Батерията , която зареждам е 1800 Mah
fox_vt - майстор
Първо си намери друг кабел за проба,щото аз едно време се бях разсипал със един кард реадер че ту работи ту не и се оказа калпав кабел.Реално кабела може само да се прекъсне и това ще се разбере и без мултицет.Вече друго е ако си надхвърлил лимита на токоизточника,но това пак няма връзка с кабела.Иначе с това се мери тока в ЮСБ кабел без да го режеш ЮСБ
miroton - майстор
До 1А през usb можеш да дърпаш.
resistbody - майстор
С 500мА трудно се зарежда HTC (one M7), всичките HTC който съм виждал са с 1А, а зарядното което ми е в колата, когато е пуснат интернет и блутут и ГПС изписва потреблението е по-голямо от заряда :D:D:D
p.s.: С 1.5А пак става да се зарежда. УсБ на компа само да се свържеш с него, забрави да зареждаш от компа.
fox_vt - майстор
Абе зарежда се ама бавно от компа и разбира се не трябва да си играеш с телефона през това време :-D
petrov_belota - специалист
USB не е някакъв случаен контакт на компютъра :D
Той трябва да ти покрива някакви изисквания, едно от тях е:
"USB осигурява максимален ток 500mA(High Power) и 100mA(Low Power) при номинално напрежение от 5V" Възможно е да имаш загуба на сигнал (аз преди години си бях взел антена за безжичен интернет иии все кабела ми не стигаше -> взех си 5 метра кабел обикновен иииии за няколко часа разбрах какво е екраниран кабел :D:D:D ама при теб едва ли е това ...)
Последна промяна от petrov_belota на пон окт 20, 2014 6:05 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2

Тема "Как да измеря колко mA минават през ЮСБ кабела" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: