• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
emo69 - напреднал
Привет на всички! Телевизора има рестер, но няма управление нито от дистанционното, нито от бутоните за ръчно управление. Къде според вас е проблема? Благодаря!
Последна промяна от emo69 на пон окт 27, 2014 7:14 pm, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
В такъв случай проблема със сигурност е ВЪТРЕ в телевизора.
:partyman:
pipilica - майстор
Те тия новите само на сервиз дори и за дребни проблеми.
emo69 - напреднал
Е това е ясно. Мислех дали може да се елиминира процесора за управление. И да мина на ръчно управление само с бутоните.
hidrazin - майстор
:-D Че те нали не работеха бре?
todortv - майстор
Микровълновата вече работи, сега телевизора. :-D
Вероятно бутон на ТВ с ликаж. :?
emo69 - напреднал
Не мога да намеря схема на посочения телевизор. Има един специализиран форум за ТВ ремонти, но там са заключили форума за подобни теми. ТВ-то има вход за комп, но и той не работи. Дали някой е имал подобен проблем?
hidrazin - майстор
emo69 написа:
Не мога да намеря схема на посочения телевизор.
И като я намериш какво? Ето, намери я:
LCD JVC MODEL: LT-26B60SU
Сега ще чакам да го оправиш.
pipilica - майстор
Е ТВ-то е мааалко по-сложно от микровелето ма пак подлежи на ремонт.
Мен ако питаш не го чопкай отвътре ми го занеси на сервиз, или ако имаш намерение да се пробваш поне снимай кое как разглобяваш да няма после тема "остана един кабел къде да го включа".
Може и елементарна повреда да е, като го включиш какво става освен растера, квото и да значи тва на LCD-то.
emo69 - напреднал
Благодаря на hidrazin за схемата. Ами има само растер, но не може да се влезе в менюто и да се търси програма. Опитах да го включа към комп, но и там не се получи. На платката видях, че има колофонова паста около един чип. Или е сменен или е правен опит да бъде сменен. Не се вижда надпис на чипа. Сега мисля да му подам видео сигнал от ДВД, за да видя дали ще има картина.
  • 1
  • 2

Тема "LCD JVC MODEL: LT-26B60SU- има растер, но няма управление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: