От мобилни телефони до цифрови камери
forski - специалист
Здравейте колеги, другия месец ще трябва да купувам телевизор като фаворита за момента ми е един, Samsung 48/H6400 така или инъче не можах да се ориентирам м/у няколко различни телевизора и съм си набелязъл този!
Ще го използвам само за гледане на филми и HD каналите на Булсат, разните му там смарт приложения не ме интесуват особенно, понеже не съм много наясно с новите LED-SMART-TV технологии ме интересува дали на въпросния телевизор възпроизвежда безпроблемно субтитри (сори за тъпия въпрос ама...)
Другото което не ми е ясно е как най лесно се пускат изтеглени от нета филми, през компютър или през флашка, и дали могат да се гледат например детски филмчета директно през Vbox или You tube без да се свалят?
За гледане на 3D филм нужно ли е някакво допълнително устройство към този телевизор?
И последно, за парите на които се предлага въпросния Самсунг има ли нещо по-добро което може да се купи от другите марки и модели?
Има ли някой с такъв телевизор да изкаже мнение от първа ръка? :)
Предварително ви благодаря!
nikolovvd - майстор
Има вграден броузер, така че можеш да гледаш каквото си искаш, включително разговори по Скайп, фейсбук и да пазаруваш от електронните магазини, благодарение на вградениия WiFi интерфейс.
Можеш да гледаш и неща записани на външно устройство, стига да го включиш в USB порта. Мисля, че можеш и записи да правиш на външна памет.
Панела с игри и гласовите команди са другите глезотийки.
DMN - майстор
forski написа:
ме интересува дали на въпросния телевизор възпроизвежда безпроблемно субтитри
По този въпрос те съветвам да си изтеглиш няколко филма със субтитри на флашка и да накараш продавач-консултанта да ти ги пусне на телевизора. Аз също съм със Самсунг и в магазина продавача ми каза, че нямал проблем със субтитрите като Панасоник(с него май беше сравнението), аз обаче нямам спомен на моя телевизор на някой изтеглен филм да са му тръгнали субтитрите... Филмите ги гледам през лаптопа чрез HDMI кабел към телевизора заради субтитрите.
forski написа:
За гледане на 3D филм нужно ли е някакво допълнително устройство към този телевизор?
За 3D са ти необходими очила, които са включени в комплекта, друго у-во не ти трябва. Съответно филма или програмата, които гледаш трябва да са в 3D формат, той телевизора поддържа конвертиране от 2D към 3D, но това е изкуствена работа, ефекта е много далеч от истинското 3D.
forski - специалист
Колега аз нямам лаптоп, през компа с въпросния HDMI кабел ще могат ли да се гледат филми със субтитри, всъщност има ли някакво значение с кое от двете ще е вързан телевизора?
DMN - майстор
Трябва обаче компа ти да има HDMI изход. Каквото гледаш на компа това ще гледаш и на телевизора посредством този кабел. Няма значение дали е настолен компютър или лаптоп.
forski - специалист
Разбрах колега, благодаря ти :)
onkelabg - специалист
А може и като при мен, нямам HDMI-на стария си/работещ комп/. ТВ-ШАРП който закупих преди 3м има функцията/DLNA/ :supz: която ми позволява свьрзване с кабел от WIFI рутера ми директно в ТВ.
Но преди това на ТВ се инсталира един сьрвьр/ДМС-с него сьм/ и сьм много доволен,има и субитри и др.
Погледни твоя ТВ има ли /DLNA/. Но най-хубавото си е с HDMI- :drinkers: не че ..
forski - специалист
Колеги, този HDMI изход от видео картата ли излиза, че и аз май нямам такъв? :?
hidrazin - майстор
Ами кой да знае дали имаш? Като нямаш - нова карта. Ако е настолен де.
:partyman:
onkelabg - специалист
forski написа:
Колеги, този HDMI изход от видео картата ли излиза, че и аз май нямам такъв? :?
Писах ти по-горе, ако нямаш и не претендираш за Много хубаво/HDMI/качество. ТВ ти подьржа/DLNA/-остава само рутер да имаш. А и /wifi/има твоя тв, ако имаш и рутер в сьщата стая-работата е готоваа. :partyman:

Тема "Избор на 3D LED телевизор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: