От мобилни телефони до цифрови камери
QuietStep - специалист
Колеги, не за първи път се обръщам за помощ тук - и винаги съм получавал добра помощ.
И сега ще се опитам да потърся такава...
Става въпрос за един чудесен телевизор NEC 14T412-SK(B), както е написано на задния капак. Има още един номер най-отдолу с дребни цифри: 24791271. Ясна година на производство не видях...
Доста се повъртях по всевъзможни сайтове(главно руски), но никъде не попаднах поне до близки индекси.
Телевизорът работи много добре, докато позагрее и почва да изчезва звукът. Много ми се иска да си го занеса в провинцията - там поне няма да хваща окото на "братята"(надявам се силно)...
Та молбата ми е - ако от някъде на някого му попадне схемичката - силно бих почерпил с домашна "пукница"!;–)
Бъдете живи-здрави!...И до скоро!!...
QuietStep - специалист
QuietStep написа:
Колеги, не за първи път се обръщам за помощ тук - и винаги съм получавал добра помощ.
И сега ще се опитам да потърся такава...
Става въпрос за един чудесен телевизор NEC 14T412-SK(B), както е написано на задния капак. Има още един номер най-отдолу с дребни цифри: 24791271. Ясна година на производство не видях...
Доста се повъртях по всевъзможни сайтове(главно руски), но никъде не попаднах поне до близки индекси.
Телевизорът работи много добре, докато позагрее и почва да изчезва звукът. Много ми се иска да си го занеса в провинцията - там поне няма да хваща окото на "братята"(надявам се силно)...
Та молбата ми е - ако от някъде на някого му попадне схемичката - силно бих почерпил с домашна "пукница"!;–)
Бъдете живи-здрави!...И до скоро!!...
За допълнение - апаратът е класика - с кинескоп, ама в отлично състояние! И не ми се хвърля - ще го включа в кабелна директно - работи добре, пробвах го вече...
QuietStep - специалист
Уважаеми колега Стив! :tonqe:

много благодаря за безценната схемичка! Сега вече ще си поиграя с машинката - заслужава си!

Жив-здрав и да се срещнем за бартера по някое време - наречената "пърцуйка" си заслужава вниманието, макар, че още е младичка! :rolleyes: :tonqe:
stiv1961 - майстор
Абе аз до вчера с един грамофон се занимавах и от там са ми познанията по радио и теле електроника :-D . Дано схемата ти помогне, видях, че малко се различават моделите, но дано не е фатално, успех :partyman:
QuietStep - специалист
stiv1961 написа:
Абе аз до вчера с един грамофон се занимавах и от там са ми познанията по радио и теле електроника :-D . Дано схемата ти помогне, видях, че малко се различават моделите, но дано не е фатално, успех :partyman:

Ще помогне и още как! Ако има някакви различия, то те не личат дори и при по-детайлно разглеждане. Нямам намерения да правя кардинални подобрения - само ще видя звука от къде прекъсва и трети бутон от тунера не задържа - трябва да се държи ръчно постоянно натиснат, за да свети индикацията и да работи на набраната програма.
Благодаря още веднаж за бързата помощ и дано някога успея да се реванширам!
Всичко най-хубаво!! :)

Тема "ТЪрся "под вола-теле" може би..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: