От мобилни телефони до цифрови камери
rosendochev - специалист
Здравейте имам проблем с поставянето на аларма giordon G10 на тойота ярис , свързал съм всичко както е посочено по схемата на свързване уж :shock: , първия път като и подадох захранване не си позна изобщо дистанционното реших , че е фабричен дефект и се примолих в магазина да ми я сменят , след като сложих новия модул си тръгна нормално всички функции на алармата си ги имаше . Работеше цели два дни но в края на втория ден ми направи номер включи се по време на движение и спря да си приема командите от дистанционното . Та питането ми е такова има ли нещо по специфично при свързването на алрма на японски автомобил и къде евентуално може да се сбърка ( да съм сбъркал ) при монтажа при условие , че първоначално работеше .
Моля помагайте и давайте идеи , че се побърках :rolleyes:

Прикачен файл

giordon g10.jpg
giordon g10.jpg (32.34 KиБ) Видяна 2478 пъти
ESPACE - майстор
Нищо не си сбъркал щом е работила два дни. Партидата ще да е дефектна.
rosendochev - специалист
Мина ми през ума дефектна партида но две аларми да са с дефект при условие че продавача твърди , че е продал още такива безпроблемни след като аз поставих тази незнам как да си го обясня затова предполагам , може да има някоя тънкост при поставянето им на японски автомобили :?
ESPACE - майстор
Нищо особено няма в този Ярис освен управлението на светлините. Не си сбъркал нищо само разправията с продавача ще е досадна.
rosendochev - специалист
Поуспокоих се малко , надявам се наистина да е дефектна партида ще го пробвам утре пак с нова и дано всичко да е наред . :prost:
Lazy_666 - специалист
Ако реши да се прави на интересен и да те изпраща към сервиз, му кажи, че ако проблема се появи до 6 месеца, се приема, че дефекта е съществувал при продажбата и ПРОДАВАЧА е задължен да отстрани дефекта за своя сметка според закона за защита на потребителя.
ditronix - специалист
Бе всички рекламации в гаранционен срок се отправят към продавача. Писх ти и в другия форум- не се занимавай с глупости! Ако клиентът е искал този боклук- пращаш го да си го купи сам! И не поемаш никакви гаранции. Ако нещата са за 10-15 лева надценка- да ти е за урок! За две кутии цигари ставаш на луд! Колкото до продавача-защо си мислиш, че той ще ти признае че всяка втора аларма е проблемна???? Ясно че ще твърди, че по-добри аларми няма. Направо я връщай и приключвай партито!
rosendochev - специалист
Благодаря ditronix , прав си продавача няма да си признае нали си гони печалбата човека но ще се съгласи да я смени , сега отивам при него и ще вземем някоя родно производство ( надявам се ). Иначе си прав за две кутии цигари :rolleyes: .
Отново благодаря и спорен ден на всички .

Тема "проблем с поставяне на аларма giordon G10" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: