От мобилни телефони до цифрови камери
Antonini - специалист
Искам да попитам до колко максимално жички в кабела се използват за ПИР датчика от станцията на алармата? Предстой ми полагането под мазилката на такъв кабел, и се замислям, че можеби има по хубави модели на ПИР които да използват повече от 3 жила.
Благодаря предварително на тези които ми отговорят! :)
ELEMENTAL - специалист
Всички ПИР датчици са с 3 жила(захранване, сигнал, маса).Ако по принцип ти се налагаше да го полагаш кабела над мазилката, щяха да ти трябват 5 жила-гореспоменатите три плюс 2 за TMP(за активиране на алармата при умишлено прекъсване на кабела).
Antonini - специалист
ELEMENTAL написа:
Всички ПИР датчици са с 3 жила(захранване, сигнал, маса).Ако по принцип ти се налагаше да го полагаш кабела над мазилката, щяха да ти трябват 5 жила-гореспоменатите три плюс 2 за TMP(за активиране на алармата при умишлено прекъсване на кабела).
Ясно :) Много ти благодаря за барзия и пълен отговор :)
bobtosh - специалист
някои датчици са комбинирани -> PIR + GLASS така че ако искаш да получаваш сигнал кога има събитие движение и кога събитие счупено стъкло ще ти трябват повече проводника...
jordanvass - майстор
Аз си бях пуснал предварително шлаух, мисля ф8 беше отворът и после си изтеглих кабелите след като замазах. Сега мога да си ги сменям кабелите както си искам. Но при мене разположението беше така, че нямаше чупки, а дупчих стените.
bobtosh - специалист
jordanvass написа:
Аз си бях пуснал предварително шлаух, мисля ф8 беше отворът и после си изтеглих кабелите след като замазах. Сега мога да си ги сменям кабелите както си искам. Но при мене разположението беше така, че нямаше чупки, а дупчих стените.
Хвала на такЪви! :-D

верно че това е номера! :wink:

Тема "ПИР - датчици за домашни аларми" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: