От мобилни телефони до цифрови камери
миро8311 - специалист
Ампер клещите са за мерене на прав и променлив ток до 1000А и другите стандартни функции.При завъртане превключвателя за мерене на прав ток ми се появява" OL" и звукова сигнализация и не мери протичащия ток през магнитопровода в случая какво става не знам ,а когато натисна бутона "mode"за превключване към променлив ток там всичко си е наред.Ако някой знае нещо мн.ще съм благодарен ,че сега не ми се купува нов този не съм го ползвал многоно и гарнция му изтече
tysonlkr - специалист
Какво искаш да мериш? За какъв магнитопровод говориш?
hidrazin - майстор
Магнитопровода в челюстите. За него говори.
Индикацията OL обикновено означава претоварване - overload
Също така понякога този символ се появява когато се превключват обхватите на уреда от малък към голям.
По принцип не е нормално да го има постоянно на дисплея.
След като не си го ползвал дълго време завърти няколко пъти превключвателя за да направи хубав контакт.
Може пистите на платката малко да се окислили. Прегледай и батерията макар че не би трябвало това да е от нея.
Ако можеш си намери книжката на уреда. Там би трябвало да пише коя индикация какво означава.
:partyman:
lecki - специалист
Да не си го внесъл от студено на топло и да е направил конденз? - остави го да се стопли поне час
-провери батерията както каза Хидразин
-какво мери и на кой обхват - да не си мерил променлив ток?
FM STEREO - специалист
Извади батерията и постави отново,виж да не е паднало много напрежението и,ако е я смени с нова :wink:
миро8311 - специалист
Проверих батерията добра ,а и е сменена преди няколко седмици,превключвателя го развъртях ,но не ми се струва да е от него защото като е на мерене на ток превключвателя мери променлив а когато сменя от бутона да премине на мерене на прав ток се появява този символ .Имам книжка с инструкции и за този появата на този символ "OL" пише ,че е надхвърлен обхвата ,а всъщност не е дори и не протича ток а и да протича няма промяна това са въпросните ампер клещи
http://repairbaza.ru/catalog/instrument ... etr-30-mm/
FM STEREO - специалист
Щом ти пише че е надхвърлен обхвата,значи си мерил голям ток на малък обхват и си го претоварил,само в сервиз би могло да се оправи.
миро8311 - специалист
FM STEREO написа:
Щом ти пише че е надхвърлен обхвата,значи си мерил голям ток на малък обхват и си го претоварил,само в сервиз би могло да се оправи.
Не е претоварван винаги съм го съобразявам достатъчно му е голям обхвата до 1000А ,чеч да си правя експерименти с обхвата
FM STEREO - специалист
За да показва така има някаква причина,при всички случай му трябва сервиз,ако въобще може да се оправи.
dtmf - специалист
Най вероятно си включил на омметър или нещо подобно, и си измервал напрежение.

Тема "Проблем с ампер клещи AXIO MET AX-355" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: