Здравейте Банда и Ти Хидразине,
Малко акъл, ако може.
Обещах на приятел да му изведа вход към лаптопа (от изхода за слушалки) за вилата.
Нещо запецнах - по-скоро не ми се разтурва всичко и най вече механиката за радиото.
Задачата е да остане радиото, двете касети не са проблем.
Потенциометрите са много завряни (на лицева платка и почти няма достъп).
Идеята ми е някъде по основната платка да прекъсна сигнала от кесетофона и там да включа новия вход.
Засега не успявам.
Усилвателят за касетофоните е М51166Р.
Ровичкам след кондензаторите на изводи 11 и 12. Имам проходимост до говорителите, но САМО ако механиките въртят (вероятно този ключ Radio/Tape на Блоковата схема ме бърка, ама
). До превключвателя на панела също нямам достъп засега.
На първо гледане, почти съм уверен (без разпояване), че сигналът от радио не минава през този чип.
Помагайте, че се изложих. Отдавна не съм човъркал такива техники.
Иначе ми е заигравка предпразнично.
П.П. Не открих цялостна подобна схема. Крайното стъпало също е неизвестно - със запоен радиатор е и не ми се рискува много много с едностранната гетинаксова платка. Радиото е с LA1805.
Малко акъл, ако може.
Обещах на приятел да му изведа вход към лаптопа (от изхода за слушалки) за вилата.
Нещо запецнах - по-скоро не ми се разтурва всичко и най вече механиката за радиото.
Задачата е да остане радиото, двете касети не са проблем.
Потенциометрите са много завряни (на лицева платка и почти няма достъп).
Идеята ми е някъде по основната платка да прекъсна сигнала от кесетофона и там да включа новия вход.
Засега не успявам.
Усилвателят за касетофоните е М51166Р.
Ровичкам след кондензаторите на изводи 11 и 12. Имам проходимост до говорителите, но САМО ако механиките въртят (вероятно този ключ Radio/Tape на Блоковата схема ме бърка, ама

На първо гледане, почти съм уверен (без разпояване), че сигналът от радио не минава през този чип.
Помагайте, че се изложих. Отдавна не съм човъркал такива техники.
Иначе ми е заигравка предпразнично.

П.П. Не открих цялостна подобна схема. Крайното стъпало също е неизвестно - със запоен радиатор е и не ми се рискува много много с едностранната гетинаксова платка. Радиото е с LA1805.