От мобилни телефони до цифрови камери
avioveteran - помощник
Може ли някой да ми каже как са разположени -запоени изводите /4-те цветни жички/ към цокъла на кинескопчето на телевизорче ELIT модел ETV-551 ?

Прикачен файл

IMG_0823.JPG
снимка на цокъла
IMG_0823.JPG (75.48 KиБ) Видяна 1341 пъти
avioveteran - помощник
hidrazin написа:
Това трябва да му е схемата.
http://tranzit.dir.bg/load.php?id=OR2Xf ... nSp2159155
:partyman:
Схемата е близка, но как да разбера кой терминал на цокълчето е за съответната жица т.е. коя къде точно да се запои -имаш ли идея. Кинескопа е DY QPH20-B ако това помага. :проба:
hidrazin - майстор
Съжалявам но за този китайски кинескоп не намирам информация.
Възстановяването като разгледаш кинескопа внимателно там където е пушката и определиш кои два извода са отоплението,
после катод, управляваш електрод, ускоряваш електрод .... и така нататък. Искат се известни познания за устройството на един кинескоп.
После - по схемата.
nikolovvd - майстор
Имам същия и ако го намеря ще ти го пратя. Просто след преместването от старото в новото жилище нищо не мога да намеря. :lol:
avioveteran - помощник
[quote="nikolovvd"]Имам същия и ако го намеря ще ти го пратя. Просто след преместването от старото в новото жилище нищо не мога да намеря. :lol:[/quotЩе съм ти благодарен ако го намериш и пратиш по ЕКОНТ за моя сметка. :supz:
avioveteran - помощник
hidrazin написа:
Съжалявам но за този китайски кинескоп не намирам информация.
Възстановяването като разгледаш кинескопа внимателно там където е пушката и определиш кои два извода са отоплението,
после катод, управляваш електрод, ускоряваш електрод .... и така нататък. Искат се известни познания за устройството на един кинескоп.
После - по схемата.
Точно определянето на електродите не ми е ясно и не знам къде е описано как става, дали с мултисед и пр. :)
hidrazin - майстор
Сорри, не става нито с мултисед, нито с тротинетка, нито пък с джиджипляктор.
Става с гледане, преценяване, гадаене и най-вече с приятел телевизионен техник.
avioveteran - помощник
hidrazin написа:
Сорри, не става нито с мултисед, нито с тротинетка, нито пък с джиджипляктор.
Става с гледане, преценяване, гадаене и най-вече с приятел телевизионен техник.
:yawinkle: Така е . Бъди здрав през новата година и ако научиш нещо по темата ми драсни.

Тема "телевизорче ELIT -свързване жичките на кинескопа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: