• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
aleksnp - специалист
Здравейте,
Може ли да се намери схема за посочената преса за коса някъде? Не може да се регулира температурата, щом се натисне бутона за увеличаване на температурата и се самоизключва, всеки път различно, някой път от първото натискане, друг път от второто или третото. Започва от 110, но максимално стига до 130 и изключва, а трябва да стига до 200.
hidrazin - майстор
Съжалява. За тези неща няма схеми. Лекуват се симптоматично. :-D
Отварях, гледаш как е изпълнена и с какви елементи. Гледам май тая е с дисплей?
Значи вътре ще има и чипчета. Проверяваш датчици и нагреватели, сваляш мануалите на чиповете и т.н.т.
После като си поиграеш, режеш кабела за да си го ползваш за нещо друго а машата в кофата. :shock:
:partyman:
shadow__01 - майстор
Защо да я хвърля? Може да махне електрониката, да свърже нагревателите с кабела и чрез бутонче да се включва.
miroton - майстор
shadow__01 написа:
Защо да я хвърля? Може да махне електрониката, да свърже нагревателите с кабела и чрез бутонче да се включва.
Не правете опасни неща,че после перука може да се купува докато израстне косата пак.
hidrazin - майстор
shadow__01 написа:
Мисля че са ти отговорили ама все пак - жените са разглезени потребители.
Твърде вероятно скоро да замирише на пърлено прасе. :lol: Пък и питащия щом пита за схема ...
Мислиш ли че и със схема ще направи нещо????? Иначе лошо няма !!!
С питане на моя мъж жената я ..... :-D
aleksnp - специалист
Благодаря на всички, които се включиха. Вината е изцяло моя, нещо, което правя винаги първо, сега го бях пропуснал. Проблемът се оказа кондензатора на захранващия блок от 1 микрофарад станал на 0,2.
hidrazin - майстор
Ами честито. Разминал си се леко. И нали ти казах че няма схеми и се лекува симптоматично? :-D
Кога ли ще започнат да правят читави кондензатори като едно време? :?
todortv - майстор
hidrazin написа:
....
Кога ли ще започнат да правят читави кондензатори като едно време? :?
Сам знаеш, че за битови цели няма вече да стане.
Много пари се наливат в планиране на стареенето :partyman:
hidrazin - майстор
Ми значи да си кътам запасите тогава? :-D
aleksnp - специалист
И следващият проблем разбира се. В Горна Оряховица не продават такъв кондензатор - 1.0uF 275VAC X2 MKP размери 25/17/8. Предлагат ми по-големи, които не могат да се съберат на мястото на стария.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с преса за коса PHILIPS HP4667" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: