От мобилни телефони до цифрови камери
stoy@n - специалист
Здравейте,

Вижда ми се доста сложно за изпълнение, но все пак реших да попитам. Имам една стара навигация Garmin 3005C. Дисплея работи, но подсветката му не-със старнична светлина от фенерче виждам всичко. Потърсих из нета и намирам подобни дисплеи, но не са същите и не знам дали ще ми паснат вътре на кутията. Мина ми през ума дали ще може да се изведе видео сигнал за външен дисплей?!? Като разгледах ръководството на чипа и ми се стори доста сложно....

Дисплея е:
Модел: LT050V01-C1
P/N: 6850L-0079A
LG. PHILIPS LCD
Лентовия кабел е с 50 пина
Чипа е:
ALTERA
Cyclone
EP1C3T100C6
L CB39HO513A
NBB9H34095
3A 1LA5HOF

Поздрави,
stoy@n
pipilica - майстор
С тия 50 пина трудно ще се справиш, помисли по въпроса да оправиш подсветката.
stoy@n - специалист
Не намирам само само подсветка....освен да взема дисплей близък до размера и да използвам само подсветката.... :?
thinkpad - майстор
Измисли как да си сложиш няколко диода зад дисплея тогава. :-D
MamaMy - майстор
Имам една ТomTom Go730 за части. Подсветката и работи, но не знам дали може да се отдели безболезнено от дисплея. Имам и една китайска пак за части, но на нея не съм сигурен подсветката как е. Ако имаш интерес може да се чуем.#
Това с изход към външен монитор го забрави!
stoy@n - специалист
MamaMy написа:
Имам една ТomTom Go730 за части. Подсветката и работи, но не знам дали може да се отдели безболезнено от дисплея. Имам и една китайска пак за части, но на нея не съм сигурен подсветката как е. Ако имаш интерес може да се чуем.#
Това с изход към външен монитор го забрави!
Ясно!
Това което thinkpad предлага си го мислех, но не съм търсил да видя размера на лентите за да преценя дали ще стане...
:-D
Може да ти се обадя, но след 16 Декември...само трябва да видя размера на рамката за подсветакта...Имаш ли идея дали са стандартни инверторите при тези дисплеи? Дисплея е с отделен иинверотр. От него (дисплея) излизат само два кабела за подсветката. Ако е необходимо ще кача и снимки.
Поздрави,
:partyman:

Ето и размерите на подсветката
Прикачен файл:
20141207_184110.jpg
20141207_184110.jpg (103.12 KиБ) Видяна 2118 пъти
MamaMy - майстор
Мисля, че с инвертора няма да има проблем. Проблема е или лампата или светодиодите в зависимост от вида осветление.
stoy@n - специалист
Лампа е...хвърли един поглед за размера на твоята за да знам дали ще стане

:partyman:
MamaMy - майстор
През уикенда ще е това.

Да си изпълня обещанието:

И на двете навигации подсветката е светодиодна. Работи и на двете. Ето и снимки с размерите на панелите:
stoy@n - специалист
Благодаря колега!
Този който е TomTom е близък до размера, но нямам представа за разположението на светодиодите...

Edit: Сега забелязах че размера на TomTom е на външната рамка.... така, че дисплея ще дойде по-малък от този който имам... :?

Тема "Видео изход от 5" TFT VGA дисплей" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: