От мобилни телефони до цифрови камери
jorjinio - помощник
Здравейте, имам следния проблем- закупих си 2 камери модел escam QD500 за вилата , монтирах ги но след 2 дена работа с едната нямаше връзка. Отидох на място камерата работи, кабела е свързан има захранване но ми дава на статус PROBING DNS. Рестартирах няколко пъти и нищо. Размонтирах ги и ги взех за проби у дома, интересното е че един път тръгва едната друг път другата. Свързани са към един рутер в локалната мрежа ги виждам но през cloud (xmeye.net) се вижда само едната. Дали проблема е в "облака" или в настройките на камерите на ИП адресите. Прикачам две снимки на едната когато няма връзка а на другата когато всичко е ок.
Благодаря ви предварително за помощта.

Прикачен файл

Грешка камера.jpg
Грешка камера.jpg (92.24 KиБ) Видяна 1821 пъти

Прикачен файл

Грешка камера1.jpg
Грешка камера1.jpg (89.31 KиБ) Видяна 1821 пъти
Nimi - специалист
Не става много ясно каква е ситуацията. Портовете на рутерите правилно ли са настроени?
jorjinio - помощник
Nimi написа:
Не става много ясно каква е ситуацията. Портовете на рутерите правилно ли са настроени?
Портовете и двата са 80-ти пробвах да ги настроя и пак нищо.
Nimi - специалист
Камерите трябва да са на различни портове..
едната примерно на 80 а другата на 81
Може да има и други портове дето да трябва да са различни.
ditronix - специалист
Между другото имахме подобен случай. 4 камери, като ги изкарам на екран всичките, едната се "скриваше" след десетина секунди. На всичкото отгоре и "замръзваше". Когато я вадех само нея- никакви проблеми. Никакви проблеми нямаше и със записа. След почти два дни мотане и консултации с продавача сложих друга камера-като останалите три и всичко заспа. Тая дето ми въртеше номера беше с около 80 лева по-евтина и я взех да я видя що за стока е. Ами върнах я и приключихме там.
jorjinio - помощник
Според мен проблема е в настройката. След като рестартирам рутера и се оправят
има нещо, и не можем точно да го установим. Според мен не е проблема в камерите. Благодаря ви за съветите.

Тема "Проблем IP camera escam QD500" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: