• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
bobko - специалист
Здравейте,изпадна ми една хубава автомобилна сирена и искам да си направя домашна аларма самоделка :).Сирената няма генератор който да издава някакъв звук,дайте съвет как да докарам някакъв сигнал обичаен за аларма.Замисълът ми е да се захранва с трансформатор 230/12V.Ще очаквам предложения.Идеята ми е да не е и много сложно.Нещо просто и ефикасно.
stiv1961 - майстор
viewtopic.php?f=41&t=32582&hilit=%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%BD%D0%B0+%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B0#p337005
Имаше още една схема, по която направихме моята, но се е изгубила вече :sad: - тази на ecotronic малко по- надолу в темата.
bobko - специалист
Може ли да се свали от някъде,нещо което ще свърши работа.Имам едни китайски аларми с магнит но захранването е 3х1,5V .От нея може ли да се използва нещо? От този вид Изображение
kozl - майстор
Генератора може да се ползва, но крайното стъпало вероятно требе да е по-яко. И сирената с къв излъчвател е :?
bobko написа:
Здравейте,изпадна ми една хубава автомобилна сирена и искам да си направя домашна аларма самоделка :).Сирената няма генератор който да издава някакъв звук,дайте съвет как да докарам някакъв сигнал обичаен за аларма.Замисълът ми е да се захранва с трансформатор 230/12V.Ще очаквам предложения.Идеята ми е да не е и много сложно.Нещо просто и ефикасно.
Каква е тази автомобилна сирена без генератор и усилвател :? То кво ли остана - кутия и високоговорител. Или па некога имаше сирени с вентилатор и свирка :lol:
miroton - майстор
Сирените са по 7 лв губи се смисъла пък и краиното стъпало ще се озориш.
bobko - специалист
Тя е била комплект с всичките му масрафи,но сега е останал само говорителя.Имам същата свързана доста е мощна и за това искам да я използвам но няма звук за нея.Може какъвто ще звук да е но да се чува.Ме зная каква мощност е но ще кача снимки да я видите.
п.п Ето снимка,намерих е в нета.За този модел сирена става дума.Изображение
bobko - специалист
Колега,благодаря ти :prayer: но е сложно за мен.Ако има готов набор само да го слепя по-става иначе да търся всеки елемент по отделно ми става сложно.Няма ли някое готово решение?
bobko - специалист
:prayer: Благодарско !!!!Жив и здрав !!!
  • 1
  • 2

Тема "Как да си направя генератор за звук на сирена 12V?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: