Здравейте, смятаме да си закупим 3д телевизор. Ще помогнете ли със съвети какви екстри да има? Кое се ползва и кое е само уловка на търговеца? Предварително благодаря!
- 1
- 2
От мобилни телефони до цифрови камери
ina84
- специалист
17 мнения в "3д телевизор?"
galin56
- специалист
Ми то ти най-добре си знаеш кое ще ползваш и кое не. Аз на нова година си купих нов тв ЛГ със всички екстри и досега какво. Хубаво е да има ЛАН/НЕТ ама е страшно неудобно за изписване на сайтове и т.н. Тоест полезно е ама ползването му е мъка. 3Д е също много рекламирана екстра, която съм ползвал веднъж-два пъти от любопитство главно. Има опцията за зпис на предавания - полезна е, до сега не съм я ползвал защото не съм си купил още външен харддиск. Та какво ползвам аз - интернета да си пусна някой клип от Вбокса и съм гледал няколко филма от флашка. Така, че уловки на търговеца няма, ти си прецянаваш какво ти трябва и това търсиш. Но много по-важно от екстрите е да ти хареса картината. Това си е индивидуално усещане и който най-много ти допадне - това е твоя ТВ.
stiv1961
- майстор
galin56 написа:Хубаво е да има ЛАН/НЕТ ама е страшно неудобно за изписване на сайтове и т.н. Тоест полезно е ама ползването му е мъка.Аз ползвам безжична мишка и клавиатура, направо кеф. Моя е смарт на Самсунг, е не е 3Д ама няма значение, аз и без това ползвам очила за близко четене

stiv1961
- майстор
Ами мушнах предавателя в едно от УСБ-тата и ги намери автоматично
Не така стана обаче с една камера за скайпа- изписа ми, че модела на камерата не отговаря на интерфейса( или нещо подобно
) а камерата трябва да е модел.... еди кой си. Като проверих в нета за такъв модел се оказа, че струва около 160 лв.
..... и се отказах от покупка на камера за сега. В инструкциите пише, че с тази камера може да се управлява телевизора с жестове, да ама аз като пийна малко доста жестикулирам и телевизора може да се побърка 

kozl
- майстор
- На линия
Купихме Самсунг с много екстри и не ги ползваме. Може да прави връзка по WI-FI с мобилни смарт фони с компютри, таблети, но не ни се налага да ги ползваме. Очилата за 3D са активни на Самсунга и имат батерии. Сина е с Panasonik. Неговите очила за 3D и нямат батерии. Обаче не мога да преценя някаква разлика в образа м-у двата TV.
А 3D филми гледаме рядко през HDMI кабел от лаптопа на някой от синовете, като закачи някой безплатен филм от Нет пространството.
Ще пробвам на Самсунга да включа USB мишка и да видя ко шъ стане. Иначе приема филми през USB вход ама трябва да са на МПЕГ-4 и не ми стана ясно субтитрите как. Не можахме да изкараме и за това ползваме лаптоп и през HDMI кабела.
Другото, което при сдвояване със смарт у-ва, скоростта явно се влошава и картината сече. Не разбрах каква е причината, но и това не ползваме като екстра.
А 3D филми гледаме рядко през HDMI кабел от лаптопа на някой от синовете, като закачи някой безплатен филм от Нет пространството.
Ще пробвам на Самсунга да включа USB мишка и да видя ко шъ стане. Иначе приема филми през USB вход ама трябва да са на МПЕГ-4 и не ми стана ясно субтитрите как. Не можахме да изкараме и за това ползваме лаптоп и през HDMI кабела.
Другото, което при сдвояване със смарт у-ва, скоростта явно се влошава и картината сече. Не разбрах каква е причината, но и това не ползваме като екстра.
DMN
- майстор
kozl написа:Иначе приема филми през USB вход ама трябва да са на МПЕГ-4 и не ми стана ясно субтитрите как.kozl, под "USB вход" имаш предвид пускане на филми от флашка ли? Ако е така и не ти излизат български субтитри, пробвай това, и аз имах голям зор със субтитрите на Самсунга ми, докато не ме светнаха от друг форум, и се получи:
http://vbox7.com/play:fc4f9b0c16
А към автора - преценяваш с колко пари разполагаш, какво точно искаш и тръгваш да гледаш работата на различните телевизори в магазините. Няма да бързаш, което ти хареса, това е.
Последна промяна от DMN на ср мар 04, 2015 7:59 pm, променено общо 1 път.
Mc Queen
- специалист
И аз взех Самсуняк 3D заради малкия.
Обаче вкъщи никой не иска да гледа 3D филми с мен. Гледам си ги сам.
Малкия иска на кино.
Поне досега на анимациите най-много ми харесва "дълбочината" на 3D-то.
Така, че реши за какво ще го ползваш, и дали няма да е някаква временна прищявка.
И да са в една папка.
Обаче вкъщи никой не иска да гледа 3D филми с мен. Гледам си ги сам.
Малкия иска на кино.
Поне досега на анимациите най-много ми харесва "дълбочината" на 3D-то.
Така, че реши за какво ще го ползваш, и дали няма да е някаква временна прищявка.
kozl написа:Иначе приема филми през USB вход ама трябва да са на МПЕГ-4 и не ми стана ясно субтитрите как.Файла на субтитрите трябва да има същото име, като името на файла с филма.
И да са в една папка.
DundyTheCroc
- майстор
Точно заради малкото и аз взех 3Д теле, ама май всички се запалихме да гледаме. Нета се ползва по безжичната, писането на безжична клавиатура, иначе е тегаво. Забавно четиво на тема телевизори има тук:
http://hardwarebg.com/forum/showthread. ... 0-LCD-HDTV
http://hardwarebg.com/forum/showthread. ... 0-LCD-HDTV
- 1
- 2
Тема "3д телевизор?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература