От мобилни телефони до цифрови камери
bulhomes2 - майстор
Дойде ми днес амнайстия модел лед лампи. Тия са на 220V и ми харесва как светят. Обаче не ще да гасне докрай. Старите гаснат, а тая не ще. Не, че ми е много зор, но да не би да трябва нещо да донаправя и да ги прецакам, ако пропусна?
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=E1yLpBgtTic[/youtube]
Те това са ламбите - http://www.aliexpress.com/item/Free-shi ... 11825.html
Прикачен файл:
IMG_6551.JPG
Прикачен файл:
IMG_6552.JPG
bobko - специалист
Виж си ключа.Ако е с глим лампа най-вероятно затова не гаснат.
iavor - специалист
При мен беше подобно,светеше като мигач при изключено положение на ключа. Махнах глимката /или както там се казва/на ключа и се оправи.
bulhomes2 - майстор
Няма глим. Сериен е. И другите не светят. Само тая новата...
ivanovbg - майстор
Гепи ток безжично сигурно. :wink:
Вземи мултицета и мери де!
lov - майстор
Само една лампа ли е на ключа или са повече. Ако е една има вероятност да изключваш нулата в место фазата. Ако все пак гасне след доста по дълго време липсва вътре някой гасящ резистор по кондерите. Или са си го спестили или калпава изработка.
Иначе мощните светодиоди имат навика да светят още малко след това но при тебе не са такива.

П.П. Я размени местата на захранването на самата лампа или я сложи на друго гнездо.
hidrazin - майстор
:? Ми той пише че е сериен. Тогава не би трябвало да има объркване фаза-нула. Каквото на другите, такова и на тая.
Има разбира се вариант да е проблем с ключът и то точно тази секция - прах или замърсяване в самия ключ при контактната система.
Лесно се открива като пробваш с друг, нов ключ. Случвало ми се е. Те тези искат много малко ток за да се опитат да палят.
Например ония PIR ключове - с двата извода. За захранване им стига един резистор от 1 мегаом.
Даже китаеца си ми ги слага в опаковката на PIR ключа за в случай че го ползвам за LED или енергоспестяваща.
:partyman:
chano3891 - специалист
Има и серийни ключове с глимка и е точно само на единия извод.
Все пак нека провери питащия, но странното е че само тая свети а другите не.
bulhomes2 - майстор
4 лампи са на линията. Изключих старите 3 (които не светят изключени) - пак си свети тая. Инсталацията не съм я правил аз, така купих къщата - фазата минава през лампите. Ключа прекъсва нулата. Но и при разкачена от ключа нула - лампата пак си свети (само с фазата). Ще трябва да търся кутията да обърна фазата и нулата, но ще е като се позатопли, че се пада да е баш зад кюнеца на камината.

Дааааммм. Явно е проблем на инсталацията, който тоя модел лампи "хвана". Като ги жикам директно в контакта няма това светене. Неприятно, но няма как...
hidrazin - майстор
Разгеле. Таман време да си попрегледаш инсталацията.
:partyman:

Тема "Лед лампа не гасне. Що така?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: