• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Телевизор LG 47 LB 58. Не в Бг. Изваден от кашона, курдисан на стойката, кабелите вързани по схемата, декодер, купенн нов преходник от декодера към контакт в стената за антената.... тръгва, святка, говори, свирки прай, проверява си всичко и Не Намира Канали
Ъ! Звъни се на съпорта, дъъълъг разговор с баткото в Индия обслужващ този модел .... наново под зоркия му сух се прави всичко... и тц. Звъни се на доставчика на интернет телевизия и други ефирни благини, той проверява всичко и казва сичко ток..... та,
Някакви предположения?
sstefanov - майстор
Декодер ли? Какъв декодер?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Не знам.
Кабел от ТВ, влиза в декодер, кабел от декодер влиза в антена в стената.
Не е в България
Мен ме съмнява,ч е тази "антена" не е в ред, но всъщност, в момента, няма отговарящ за нея..... проблем на сградата би било. За телевизора отговаря продавача му, за декодера отговаря доставчика. за антената отговаря собственика/хазаина..... девет дена с камили... питам, ако някой има идеи да опитваме неща
Vectra - специалист
Дай да я видим тая схема, по която си вързал TV-то с декодера.
ESPACE - майстор
Да снима творението и да го покаже. Че миналата седмица един комшия така не хваща канали и ме извика. Оказа се че закачил телевизора на стойката и не пъхнал кабела в RF IN(ANT) ами в във втората дупка на гърба - някакъв цифров аудио изход беше.
tysonlkr - специалист
Информацията е много оскъдна. Трябва да се изясни по какъв начин е свързан телевизора и декодера :?
Единствено ако декодера е с RF модулатор трябва да се търси през търсене на канали, но ако не е по този начин просто вижте в менюто на ТВ-то за други входове.
sstefanov - майстор
Дори и с модулатор, едва ли декодера ще пусне повече от един канал към ТВ.
Vectra - специалист
Ако има междинно устройство (декодер, сеттопбокс, дрън-дрън...)към TV-то винаги отива само един канал. И настройката и управлението е от съответното "дрън-дрън" устройство. В противен случай се ползват вградените тунери(след необходимите CAM модули) на TV-то(DVB-T, DVB-C, DVB-S), което за мен е по-добрия вариант.Това за БГ, човека говори за чужбина.....Затова да не гадаем излишно, че боба,от оня на Хидрата вече е кът :-D , ами да изчакаме човека да даде малко повече инфо....Айде, че ми почна мача..... :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Благодаря Vectra
Накрая стана смешно. На местно ниво има организирана махленска интернет група, на доброволни начала, всеки с професията си и тн. Та човек от тази група казал, да игнорира декодера и да включи ТиВи-то директно към антената. :-) Съвсем по нашенски. Проработило
Благодаря ви на всичките и да си знаем, че белият свят е пълен с недомислици
kalpev - специалист
Недомислил е този, който е решил да се ползва декодера. Почти съм сигурен, че е собственика на телевизора...
Що си мислиш, че по белия свят използват извънземни цифровизации за ефирна телевизия?
Телевизията е ефирна, телевизорът е с DVB-T, MPEG4, няма нужда от декодер - съвсем нормално и за белия свят. И затова съвсем нормално си е проработило :yawinkle:
  • 1
  • 2

Тема "Телевизор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: