От мобилни телефони до цифрови камери
nikola40 - напреднал
Имам един мини-мп3-плеер, който кара около 3 ч. с едно зареждане.
Батерията е литиево-йонна и е вградена в корпуса.
Зарежда се през мини-УСБ. Доколкото знам, през усб се подава напрежение около 5 волта прав ток
Искам да го направя да се захранва от външно-прикрепена литиево-йонна батерия (напр. от цифров апарат) или от батериен блок от акумураторни батерии 1.2 волта (вероятно 4 бр.), защото ще кара значително по-дълго с едно зареждане.
Когато мини-усб-кабела е мушнат от едната страна в плеъра, а от другата - в компютър, лаптоп или в мрежов адаптор, спира да възпроизвежда.(вероятно някакъв вид защита)
Когато мини-усб-кабела е мушнат от едната страна в плеера, а от другата не е мушнат никъде, възпроизвежда.
Мисля си за два варианта:
1. вариант
външната батерия (батерийният блок) да е постоянно прикрепена към корпуса на плеера, да е свързана към изходите на вътрешната батерия и при зареждане през мини-усб, да се зареждат и вътрешната и външната едновременно.
При този вариант, предполагам, отново няма да може да възпроизвежда по време на зареждането, което е недостатък за мене.
2. вариант
външната батерия (батерийният блок) да се отделя, да се зарежда в подходящо зарядно и след като се прикрепи към корпуса и се свърже с подходящи контакти към вътрешната, да подава напрежение към вътрешната.

Дали е възможен вариант, външната батерия да е постоянно прикрепена, и по време на зареждане, да се зарежда по мини-усб-входа, и да може да се ползва мп3-плеера по предназначение. За пригледност оголих обвивката на един мини-усб кабел и го снимах - виждат се 4 кабелчета.
Може би ако се прекъсне едно или две от тези кабелчета, ще зарежда и ще възпроизвежда едновременно.
Моля за съвети, тъй като не съм спец!
Прикачен файл:
IMGP0003.JPG
IMGP0003.JPG (24.58 KиБ) Видяна 1054 пъти
Прикачен файл:
IMGP0016.JPG
IMGP0016.JPG (33.25 KиБ) Видяна 1071 пъти
Прикачен файл:
IMGP2598.JPG
IMGP2598.JPG (18.02 KиБ) Видяна 1071 пъти
Прикачен файл:
IMGP2602.JPG