Някой имали идея как може и дали може да се оправи следния проблем.Процесора е pik16f628a слеед качване на програма не се разпознава от програматора и вече не може да се записва в него. Три парчета ми заминаха.Първо помислих че е от програматора ама не е.Записва и трие и чете други процесори с други програми.Ако някой може да помогне. 
Така записания процесор върши ли работата за която е програмиран, въпреки че не се разпознава от програматора?
Какъв все пак е програматора? .......Записва и трие и чете други процесори с други програми....... - предполагам че става дума за други серии процесори. Това че програматорът работи коректно с едни процесори не означава автоматично че ще работи както трябва и с други.
Не знам дали е възможно програмата да задава параметри, които сменят предназначението на някой от пиновете за серийно програмиране, или конфигурацията на генератора, или пък RESET-a. При процесори на ATMEL това е възможно.
За да се уверя че процесора е изправен аз поне бих го сложил на паралелен програматор, който го поддържа.