От мобилни телефони до цифрови камери
kamen_i_t - напреднал
Здравейте! Първо искам да се извиня, че бъкел не разбирам от това за което ще питам, но се надявам някой ще съдейства! Съвсем случайно изрових едни архивни неща, които се чудя дали могат да бъдат полезни. Става въпрос за CCD Камери (каквото и да значи това), 3 на брой - Philips observation camera + по - голяма някаква камера (tokina - на обектива пише) PROVU-BW CCD Camera + DVR (или нещо подобно) устройство на което пише - Videotec S.r.l SW41SK - кабели няма никакви (не съм наясно какви трябват, изглеждат на малките камери като за интернет кабели, а на голямата камера и на устройството изходите/входовете изглеждат като на обикновена ТВ букса от антена(не зная така ли е). Интересува ме стават ли за нещо тия машинарий и мога ли да си сглобя от тях нещо като система за домашно видеонаблюдение. Като информация знам, че до последно са работили в някаква банка, но поради Ъпгрейд са махнати и от доста години стоят скатани при мен без да знам. Интересува ме първо не съм наясно дали ще станат за външна употреба, около къща/двор и заслужава ли си според вас. Второ ме интересува това устройство предполагам няма как да записва, а само ще предава картина, как мога да го вържа с телевизор/компютър или... който има познания, търпение и желание да обясни заслужава ли си и как цялата работа :) , ще прикача снимки на нещата за по ясна представа, благодаря предварително!
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
rqhovo - помощник
Здравей колега .но при мен не се отварят снимките.Аз от доста време се занимавам с видеонаблюдение и ще ти помогна с каквото мога.CCD това значи ,в общи линин ,че камерата е цветна и има инфрареди т.е през ноща снима без да има никакво осветление тъй като ползва враденото такова.Обсега е около 15м през ноща като изображението е черно бяло през ноща.Устройството към тях DVR е записващо устройство,което има вътре хард диск и зависимост от модела софтуер ,с който да ги гледаш да компа или лаптопа,телефона и т.н. ако ги вържеш през интернет с необходимите настройки.Записващото устройство трябва да има изход за чинч,както и за монитор прати ми снимките на ако искаш на rqhovo@abv.bg за да ти кажа повече.Иначе работят на 12в,за тези 4 камери ти трябват адаптер 12в/3-4ампера.Тези камери са измислени сигнала от тях да върви по коаксиален кабел,но това е глупаво,защото за 4 камери ти трябват 4 кабела.Най-добрия вариант е с FTP/Utp кабел като ще трябва да си вземеш видео балон(фум) като за 4 камери ти трябват 8.За всяка камера по 1 ,и откъм записващото устройство пак по един за всяка камера.DVR има опция да записва какво се случва ,това му е и идеята де.Според хард диска и движението зависи за колко време назад ще пази записите.Най-добре е да записва само при движение т.е камерите и устройството работят постояно ,но записват само ако има движение.Това ,което си видял от зад на DVR са входовете за камерите ,които са с бнц накрайник.Ами в общи линии е това,надявам се да съм ти помогнал малко.Ако има нещо пак ще отговарям.
marian1 - майстор
Извнявам се на автора за малкото отклонение!
Към rqhovo: Напоследък наблюдението започва все по-често да се използва, дали ще искате да направите една тема в която да обясните основно как е добре да се прави, какви видове камери има и какви е добре да се ползват, какви са начините да запишем на носител и ей такива актуални?
Благодаря ви.
AAsat - специалист
Уточнение, което е по-скоро теоретично, но все пак е добре да има точност в понятията:
kamen_i_t написа:
... Става въпрос за CCD Камери (каквото и да значи това)...
CCD - charge-coupled device - става въпрос за технологията на матрицата на камерата.
https://en.wikipedia.org/wiki/Charge-coupled_device
http://databy.com/hi-tech/645-chto-tako ... amera.html
http://onview.by/articles/ccd-vs-cmos/
rqhovo - помощник
marian1 написа:
Извнявам се на автора за малкото отклонение!
Към rqhovo: Напоследък наблюдението започва все по-често да се използва, дали ще искате да направите една тема в която да обясните основно как е добре да се прави, какви видове камери има и какви е добре да се ползват, какви са начините да запишем на носител и ей такива актуални?
Благодаря ви.
До ден два само да ми остане малко време и ще пусна подробна тема за видеонаблюдението
Nimi - специалист
rqhovo написа:
CCD това значи ,в общи линин ,че камерата е цветна и има инфрареди т.е през ноща снима без да има никакво осветление тъй като ползва враденото такова.
Това ако нямаш нищо против ще си го добавя към "мрежовите бисери" :klatsch: :irre2: :irre3:

Заболя ме стомаха да се хиля бре :lol: Имайте малко милост.

Тема "Въпрос и нужда за помощ относно видеонаблюдение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: