• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
stefarata - специалист
Попаднах на този телевизор в продавалника http://olx.bg/ad/televizor-samsung-ID5i3pi.html Пише, че Телевизорът е с неизвестна повреда, при пускане работи за кратко и след малко угасва(времето за което угасва е различно всеки път). Какво може да му е, за да знам заслужава ли си да го взема
fbr - майстор
Най-вероятната повреда е/са изтощена/и CCFL лампи, но от това описание, трудно може да се каже с категоричност. Смяната само на изтощената, или няколко лампи е безсмислено, понеже са с изтекъл ресурс, и след недълго време ще се обадят следващите. А смяната на всичките е икономически нецелесъобразно.
ivo70 - напреднал
Една от причините за този симптом са лампите на подсветката. Според мен не си заслужава.

Изпревариха ме.
crez - майстор
То, току така не го продава, предварително е бил на техник, същият си е казал думата и хоп в продовалника.
ivouz - специалист
Ем чи,да!Не ти трябва !
pipilica - майстор
Спазари го за 50 лева и го вземи.
fbr - майстор
И за какво му е. Преди време, някои се бяха захванали с изкупуване на дефектни телевизори, разкостването им, и продажбата им на части. И в тая работа твърде хляб не остана.
hrpankov - специалист
...най-вероятно е с дефектен инвертор на подсветката - студена спойка или издухали електролити.... препояваш инвертора и му сменяваш части за 5лв....
toolegittoquit - майстор
hrpankov написа:
...най-вероятно е с дефектен инвертор на подсветката - студена спойка или издухали електролити.... препояваш инвертора и му сменяваш части за 5лв....
Дали човекът няма първо да е питал поне в някакъв форум и да е опитал да смени кондензаторите?
stefarata - специалист
и аз тва си мисля, той първо е проверил какво му е и си вика дай да му зема поне некой лев от некой балък, пък може и да не е така. Иначе има ли резервни части за тези телевизори?
Сега видях и този http://olx.bg/ad/plazma-panel-lg-42-ID5 ... 3aa33d2427
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за телевизор втора употреба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: