От мобилни телефони до цифрови камери
lov - майстор
Колеги не мога да рзапознаятова паяче какво е и какво има вътре. Предположение че е ключ защото това е крайно стъпало на двубандов GSM ретранслатор. И двата изхода на външния и вътрешния тракт минават през такова чипче и заминават към антената. По точно би трябвало да се казва дуплексен филтър.
Това на снимката е външния и е заминал защото окъсява антената към маса и няма излъчване. Тъкмо му свърши гаранцията а и сервиз у нашенско нема поне да попиташ де.

Прикачен файл

P1010709.JPG

Прикачен файл

P1010708.JPG
lov - майстор
Благодарско
:supz:
нещо точно такова е само дето трябва и да намеря ново и да го подменя. На това нещо му се разминава разпиновката и не ми се рискува да правя свободни съчинение защото няма и с какво да меря.
:partyman:

Интересното е че другото е маркирано на платката като RP5. Като други такива няма та малко се смущавам от факта че си го дирил по тези инициали. А и времето му за реакция е доста голямо за такава връзка. Пиша от общи познания в тази област така че не съм много сигурен. Другото което е че репитера е двубандов 900/2100 и трябва да работи и на по висока честота тоест 2100 MHz А от този тип не можах да намеря по високочестотни.
Последна промяна от lov на съб юни 27, 2015 4:37 pm, променено общо 1 път.
ESPACE - майстор
Аз ли съм кьорав, че виждам на снимките някакъв чип вероятно усилвател на 900Mhz, а се предлага някакво реле за заместител, дето дори на външен вид е ясно че не е това, което се търси :?
lov - майстор
Докато си писал съм редактирал. Да някакво такова е. Пишат че е реле но всъщност е високочестотен комутатор. GSM връзката е дуплексна и когато му дойде да предава превключва от приемане на предаване. Управлява се от напрежението на предавателното стъпало.
То по тази причина заради скоростта и времето на излъчване на пакетите базовите станции не може да са на много голямо разстояние. Не е заради ограничението по мощност а заради времената. По същия начин не става и с много дълъг кабел на антената.
Лошото е че са високи честотите и не позволява компромиси за замяна с аналози вероятно.
Колегата е напипал какво е що годе защото аз не знаех и от къде да почна.

п.п. Нищо чудно китайчетата да са си спестили и това да е средната работна честота а в другия диапазон да работи на магия. :)
lov - майстор
Оказа се само че съм набедил елемента и си е здрав.Почти всеки по стар модел телефон има такъв ключ.
Но като възможностите ми за ремонт са до тука. Изисква се специализирана високочестотна апаратура и в домашни условия не става. Така че някой ако знае сервиз за такава техника да казва.
hidrazin - майстор
Сервиза ще е по-скъп от кочината дето ще се ремонтира.
Демек - купи/хвърли.
:partyman:

Тема "Непознат компонент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: