• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
shotik - майстор
Моля за помощ ,за намиране на електронната схема ма контролер за четков електромотор 550 вата ,24 волта -CURTIS 1225.С моите познания по компютри,намирам само схеми за свързване ,не знам английски или друг западен език ,което ме ограничава директно да търся,през преводач излизат други неща ,но не и това ,което ми трябва.
Ако някой може и знае къде да търси,го моля да помогне ,като открие такъв материал и го посочи с линк ,тук във форума .

Това е една от страниците ,на които търсих

https://www.google.bg/search?q=curtis+1 ... B180%3B180
hidrazin - майстор
Да не те разочаровам ама едва ли ще намери някой.
:partyman:
shotik - майстор
Надеждата крепи човека !

Надявам се така, както аз съм намирал материали за различни неща,кога нарочно или без да съм искал ,така да се намери и някой от тези ,занимаващи се с електроника и покрай тези с електрическите велосипеди и коли да ми помогне.Имам човек ,който ще го прави,но не се занимава с интернет и не знае къде да търси.
todortv - майстор
И какво се очаква , ако се намери схемата?
stanzx - напреднал
Ей това беше 1вия резултат в гугъл:
http://curtisinstruments.com/?fuseactio ... (11C)1.pdf
(страница 10)
shotik - майстор
stanzx написа:
Ей това беше 1вия резултат в гугъл:
http://curtisinstruments.com/?fuseactio ... (11C)1.pdf
(страница 10)
за съжаление дава грешка 404 .
todortv написа:
И какво се очаква , ако се намери схемата?
Ако се намери схемата ,контролерът ще бъде проверен дали е в изправност ,ако не е ,ще се ремонтира и ще бъде възстановен един инвалиден скутер.В момента знам ,че електромоторът работи,че всички налични кабели са здрави,но има неща само с гледане и опит от предишни подобни машинерии ,не са достатъчни ,за да го възстановя да работи с плавно усилване и намаляване на оборотите.
hidrazin - майстор
shotik написа:
...Имам човек ,който ще го прави,но не се занимава с интернет и не знае къде да търси.
Сори ама тоя човек няма да ти свърши работа. Намери си истински техник.
sstefanov - майстор
shotik написа:
за съжаление дава грешка 404 .
Опитах се да го оправя. Цъкни тук.
shotik - майстор
hidrazin написа:
shotik написа:
...Имам човек ,който ще го прави,но не се занимава с интернет и не знае къде да търси.
Сори ама тоя човек няма да ти свърши работа. Намери си истински техник.
Това е човек от старата школа електрончици ,оправя всички стари телевизори,двд,радиоапарати и много други.На електрическия скутер/има моя тема / направи схема по платката на контролера,но той е много по - прост от този, поправи го и сега работи.Това е ,че е много слаб ,той е за 250 вата мотор.
Ами здраве да е ,може и още много други идеи да ми дойдат как да се направи,който иска да помага,който не иска и не може ,нека чете,нали си правим много неща сами !

Колега по форум sstefanov,благодаря за вниманието ,имам го вече това ,то е само схема за кабелите.
hidrazin - майстор
Добре си се справил. Дано му свърши работа. А дано ама надали. :?
Ако контролера е поне малко жив да погледне на 62 и 63-та страница за кодовете на грешки.
  • 1
  • 2

Тема "Помощ за намиране схема на контролер CURTIS 1225" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: