• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
Купих инвертор 3000w и се оказа че на празен ход без товар дърпа 10А.Пробвах и 1000w и се оказа че и той дърпа само че 2А,Търся идеи как да работи инвертора само когато се натовари,или нещо подобно щадящо акумулаторите.В форума съм от днес,може и нещо да не е така но ме извинете.
hidrazin - майстор
И тоя инвертор има ли си име, модел...?
:partyman:
miroton - майстор
Росен68 написа:
Купих инвертор 3000w и се оказа че на празен ход без товар дърпа 10А.Пробвах и 1000w и се оказа че и той дърпа само че 2А,Търся идеи как да работи инвертора само когато се натовари,или нещо подобно щадящо акумулаторите.В форума съм от днес,може и нещо да не е така но ме извинете.
питаи продавача или го връщаи
solar_entusiast - специалист
Епа тези 10А са загубите в самия инвертор. За 3000W, това 24V*10A=240W (<10%) е допустимо.
solar_entusiast написа:
Епа тези 10А са загубите в самия инвертор. За 3000W, това 24V*10A=240W (<10%) е допустимо.
Незнам какво да направя за да продължа да пиша
Росен68 написа:
solar_entusiast написа:
Незнам какво да направя за да продължа да пиша
Ясно е че инвертора харчи ток на празен ход,но идеята ми е да измислим нещо което не е направено досегаа именно:когато няма товар да направим нещо инвертора да не е включен,и когато го натоварим инвертора да включи.
hidrazin - майстор
solar_entusiast написа:
Тези глупости къде ги прочете? Ба си и загубите, ба си чудото - то с тея 240W загуби може да си правиш кафе и да се топлиш!!!
Към питащия - сега с ченгел ли трябва да ти вадя думите?
Каква кочина си купил - марка, модел..., за колко волта е, с какво и как ги измери тези 10А....
Щото ето ти два инвертора по 3000W, единия има консумация на празен ход 0,9А, другия 0,35А.
Ето за такива стойности бих се съгласил като консумация на празен ход.
http://www.maplin.co.uk/p/maplin-12v-mo ... rter-a13hq
http://e-systems.co.za/System/FabSheets/0FBI3000P.pdf
Efficiency: 85-90%
Standby input current: <0.9A (това май не е при празен ход)
Последна промяна от solar_entusiast на ср окт 14, 2015 1:15 am, променено общо 1 път.
Росен68 написа:
Ясно е че инвертора харчи ток на празен ход,но идеята ми е да измислим нещо което не е направено досегаа именно:когато няма товар да направим нещо инвертора да не е включен,и когато го натоварим инвертора да включи.
Ако имаш постоянен источник на напрежение 220V може да стане с токово реле. Но ако липса такъв единствения вариант е каскадно включване. Един инвертор работи на ниска мощност, а при натоварване се включват и другите един след друг. Има такива системи като единственото условие е инверторите да са сфазирани, но това си става автоматично.
hidrazin - майстор
solar_entusiast написа:
Efficiency: 85-90%
Да ама натоварени - загуби от топлина, вентилатори, магнитно поле...
По твоите сметки всеки от инверторите ми трябва да консумира 60 киловата, включително и нощем. :-D
Пък те не са 1 или 2. Ако взема да ги изключвам ще спестя ток за един квартал. :shock:
Я прочети колко е консумацията на един инвертор (по-истински):
http://www.chepakov.com/invertor-Victro ... 5000VA.htm
И престанете да си купувате дървени боклуци.
Другия пък искал да направи нещо дето не било правено до сега, ама топлата вода са я открили много отдавна. :)
  • 1
  • 2

Тема "Инвертор за фотоволтаични панели" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: