• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
toolegittoquit - майстор
Търся от къде да си купя голяма "трета ръка". Днес ходих на няколко места и си купих една малка за невероятната цена от 5лв. Въпросът е, че тя става за малки работи, а аз искам да може да се закрепват по-широки платки, които да мога да ги манипулирам с поялника без да има опасност да си изгоря пръстите. Може ли да се намери такова нещо?
Gadnyara - специалист
Покажи твоята с референтен предмет и дай някакви желани размери на "голямата".
Отделно, за някои "големи" платки ползвам помощно менгеме.

Знаеш, за едни голямо, за други - миниатюрно... :wink:
toolegittoquit - майстор
Gadnyara написа:
Покажи твоята
Ето какво си купих аз:
Изображение
hidrazin - майстор
Че той Gadnyara не те пита какво си купил а да я покажеш с предмет за сравнение или да кажеш колко да е голяма.
Между другото абсолютно във всички сервизи използват трета ръка ... да не си горят пръстите. Тъй де. :-D
:partyman:
toolegittoquit - майстор
hidrazin написа:
Че той Gadnyara не те пита какво си купил а да я покажеш с предмет за сравнение или да кажеш колко да е голяма.
Между другото абсолютно във всички сервизи използват трета ръка ... да не си горят пръстите. Тъй де.
Не съм Шива да хвана 2 части за запояване, поялника и тинола. А е висока колкото чаша за безалкохолно от 200 грама и широка долу-горе толкова.
hidrazin - майстор
Е, то не на всеки ръцете са му извадени ... знаеш от къде. :-D
Може да е нямал пари за операция!!!
Тааа... никой не разбра какво точно търсиш.
Или просто се опита да се похвалиш с китайския боклук дето си купил? :?
kuger - майстор
Можеш да удължиш хоризонталната шпилка. Ако искаш и метър я направи. А това чугунено блокче долу го хвани на плот за стабилност.
Аз използвам едно такова да ми държи малка камера, а лупата е мобилна :-D
toolegittoquit - майстор
hidrazin написа:
Или просто се опита да се похвалиш с китайския боклук дето си купил? :?
Хидразине, търся такава стойка, но по-голяма. А иначе китайско или не, за толкова пари - толкова.А и си много наясно колко неудобно е да работиш и да държиш едновременно.
hidrazin - майстор
toolegittoquit написа:
А и си много наясно колко неудобно е да работиш и да държиш едновременно.
Въпрос на опит и практика. Мен не ми пречи. Просто си работиш и не ти липсва това недоразумение.
Както казах - във всички сервизи използват трета ръка като твоята за да ... не си горят пръстите. :lol:
toolegittoquit - майстор
hidrazin написа:
Въпрос на опит и практика. Мен не ми пречи. Просто си работиш и не ти липсва това недоразумение.
Защо да е лесно, като може да е трудно? Ходи си дръж буксите с пръсти, докато ги запояваш. Да знаеш, металната част на буксата доста бързо почва да ти пари под пръстите. :-D Аз използвах като помощни инструменти клещи или пинцети, които купих специално за такива неща. То всичко може, до сега съм правил нещата и без подобна стойка...
  • 1
  • 2

Тема "Голяма "трета ръка"?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: