От мобилни телефони до цифрови камери
goran67 - специалист
Здравейте, знаещи хора! Имам смартфон alcatel 6030x, който не иска да ми зарежда батерията. Докато намеря проблема в заряда, как междувременно мога да зареждам батерията. Тя е от този род:

http://gsm-bg.net/оригинална-батерия-за ... 7-tlp020c2

Мога ли да ползвам някоя стара работеща нокия, като я използвам като зарядно.
Или зарядното за батерийките на фотоапарата. Но то е за 2.4 и за 4.8 волта. А тази батерия е от 3.8 V.

Благодаря! :)
Lisko - майстор
Като пуснеш линк го пробвай дали работи. Ако не работи - редактирай си съобщението, така че да работи. Това от уважение към читателите.
Можеш да ползваш стара нокиа за зареждане при условие че батерията на старата нокия е била "същата химия" като тази на новата.
dyaneff - майстор
Дали батерията е 3.8 ?
goran67 - специалист
Мисля, че линка работеше, но явно е станало нещо :? . Благодаря на Хидразин, че я е изтипосал!!! Като стана въпрос за химията - тази е литиево полимерна, а на нокията е литиево - йонна. Двете батерии били близки по състав. Ще се зареди ли с нокията - как мислите?
jordanvass - майстор
goran67 написа:
Мисля, че линка работеше, но явно е станало нещо...
Проблемът не е в теб, а в програмиста, дето обслужва сайта. Явно си правил корекция на поста си.
Когато линковете са прекалено дълги, те се срязват автоматично и по средата са свързани с три точки. Така визията в поста е по-добра, а линкът, въпреки че изглежда къс, си работи нормално. Ако обаче коригираш или цитираш пост с подобен линк, той в текстовия редактор за корекцията се зарежда не с пълния си текст, а с изрязания, както го виждаме в оригиналния пост. И, естествено, в коригирания пост влиза отрязан линк. И става мазало. Трябва наново да слагаш оригиналния линк. А ако цитираш, няма пък от къде да го вземеш. Модераторът трябва да вземе мерки при цитиране или корекция на пост линковете да си влизат с пълния текст, а не с отрязания.

Тема "Зареждане на GSM батерия - как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: