От мобилни телефони до цифрови камери
renola - напреднал
Здравейте, предстои ми в скоро време да се обзававеждам и в тази връзка имам следното питане относно озвучителната система, тъй като хем съм абсолютен лаик в областта, но пък винаги съм имал голям мерак за хубава музика у дома, а никога не съм имал такава.
Та идеята ми е след като си купя приличен телевизор ( 45-50') да сложа и някакъв саундбар под него. Искам да взема нещо което едновременн да става и за слушане и да не заема много място в апартамента. Силно предпочитам субуфера да е вграден в саундбара за да не заема и той излишно място, а също и да не нарушава естетическия вид на интериора. Изключвам употребата на колонки, домашно кино и всякакви други приставки със и без кабели ( имам предвид свързване помежду им и захранване). Бюджета ми е доста разтеглив в случая - най-добре нещо в диапазона до 1000лв., но може и 1500, че и 2000, просто защото не знам какво може да свърши работа. Не държа на силен звук и мощен бас (то и едва ли има такъв модел), но все пак тр. да вади достатъчно приличенкачествен звук, та да може да живне малко човек като слуша, :supz: каквото и да значи това. Обиколих няколко магазина, ама там всеки си хвали гарджето и ми показва един продълговат и обикновенно черен предмет на тезгяха, който дори и да поискам да го тествам и те дори и да се съгласят да го свържат няма как да добия представа за възможностите му.
Бихте ли ми препоръчали някакъв конкретен модел(и) и към който имате преки наблюдения и който според вас отговаря на условията за компактна форма. Умишлено не поствам в някой аудио форум, защото предполагам, че там изискванията и претенциите са други.
Благодаря.
torbalan - Дървен философ
Имаш драма - хубавия звук излиза от големи тонколони... :)

Иначе ако искаш евтино и добро решение - алиекспрес, алибабба, диалекстрим и т.н. :)

Китайците правят чудеса за съвсем нормални пари... :)
renola - напреднал
torbalan написа:
Имаш драма - хубавия звук излиза от големи тонколони... :)
И то каква... :?
Сега ми е паднало в живота /трето жилище обзавеждам/ и пак не мога да намеря решение.
torbalan - Дървен философ
Аз за себе си съм намерил някакво частично решение...

Изображение
Lisko - майстор
Най-вече, хубавият нискочестотен звук излиза от големи колони.
Затова забрави субуфера да ти е "вграден". Или имаш субуфер отделно или нямаш.
Задължително го слагаш на пода (правилото е - нискочестотния звук трябва да е ниско :))
Няма смисъл да ти казвам моя модел, щото е на 5 години и не е купуван в България.
renola - напреднал
=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>
:shock: :rolleyes:
Не знам какво да кажа..
Направо не се обаждай повече, че ми стана черен.
:yawinkle:
renola - напреднал
Сори, лиско, преварил си ме..
мисля, че бих намерил отделно място за буфера ( колкото и да не ми се ще), но все пак остава въпроса какво да взема - марка, сила, параметри, чалъми и т.н.
zdravcho - специалист
И каква е причината да не искаш отделни тонколонки малки, които да се сложат на полица, шкаф, със стойка на стената - да не развалим фън шуя на кака? Винаги се прави компромис с нещо. Ако в случая единственият вариант е саундбар, значи големи компромиси със звука(е зависи на кой, какви са му изискванията). Според мен дали ще вземеш LG, SONY, SAMSUNG... голяма разлика няма да има - все ще си е пласмасотийка, черна, продълговата. Нищо не губиш, вземи си на флашка или на телефона някаква музика каквато слушаш и направи тест на място в магазина. Е вярно в магазина едно, у дома друго ще звучи, ама все пак може едното да ти звукне по-добре от друго. Тука нещата са доста индивидуални - твоите уши, твоята музика, твоите изисквания. Ако не избирай по дизайн, ма то там работата пак е субективна...
renola - напреднал
И каква е причината да не искаш отделни тонколонки малки, които да се сложат на полица, шкаф, със стойка на стената - да не развалим фън шуя на кака?
Да. 8-[ + 3 малки чавета, дето само човъркат, натискат, пъхат, дърпат и драскат всичко до което стигат + една неприлична сума дето платих за "модерен" фасон.
За мене това е лимита.

Тема "Избор на приличен саундбар" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: