Имам нужда от помощ за моя телевизор Samsung PS50C430A1W. При стартиране се чува странен жужащ звук за кратко и не светва екрана. От друга страна се чува от говорителите звука при пускане на телевизора “ стартиращо лого“ или не знам точно как да го нарека. Естествено отворих капака и премерих напреженията: Захранващо в норма 230V; Vs и Va 105V далеч от необходимите Vs- 213V и Va-55V. Също така забелязах, че като измервам напреженията директно на буксата за захранване към Y и Z буферите (при разкачен кабел) ми липсва “минуса“. При измерване маса взимам от радиатора на транзисторите. Забелязах още че няма връзка между всички радиатори. Т.е. между радиатора в студената и топлата част. Не се виждат изгорели елементи или надути кондензатори, затова започнах да меря наред по схемата. Първо всички диоди, мощни резистори и после smd резисторите. Не открих прекъснали. Захранването е: BN44-00329B. Знам че за точни измервания ми е необходим осцилоскоп, но за съжаление нямам. Моля някой ако има идея как да продължа да сподели. Благодаря на отзовалите се.
slim_mb написа:.... Моля някой ако има идея как да продължа да сподели...По схемата. Другия вариант е ново захранване - около 100-тина лева.
Естествено има и сервизи.