• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
wankata7108 - специалист
здравейте имам проблем с едно зарядно за батерии на винтоверт RYOBI 18 v винтоверта е съвсем нов с три батерии ONE+ 18V
ПРОБЛЕМА Е ЧЕ ЗАРЯДНОТО Е ПРИГОДЕНО ЗА 110 ВОЛТА МРЕЖОВО ЗАХРАНВАНЕ А АЗ ИСКАМ ДА ГО ПОЛЗВАМ НА 220 ВОЛТА ДАЙТЕ ИДЕЯ КАКВО ДА СМЕНЯМ ЗА СЕГА СИ МИСЛЯ ТРАФА ДА СМЕНЯ В ЗАРЯДНОТО НО НЯМАМ ИДЕЯ КАКЪВ И ОТ КЪДЕ ВСЕ ПАК ТРЯБВА ДА СЕ СЪОБРАЗЯ С ВАТОВЕТЕ МУ И Т.Н.ЩЕ ВИ БЪДА БЛАГОДАРЕН .
hidrazin - майстор
Нещо такова:
http://www.proton-bg.com/Article_Detail ... e_ID=11543
И не викай във форума. Ако някой реши, ще ти отговори.
:partyman:
marc - специалист
Смени му кондензатора след греца с работно напрежение 400 волта и си готов.
Разбира се, задължително пробвай за резултата преди да го включиш за заряд на винтоверта.
Това е най лесния начин. Другия също е лесен, но хидразин ти е посочил цената.
velsi - Почетен майстор
Купи си най-обикновен трансформатор 220>110V. Точно подобно на това от линка щеше да ми прецака зарядното. Добре, че хората са сложили варистор в зарядното. Иначе едва ли има какво да смениш, защото самото зарядно най-вероятно е импулсно, без трансформатор.
wankata7108 - специалист
пропуснах да поясня трафа на 110 волта вече е аут така че с не става с преубразувател на напрежение трябва да си търся траф на 220 волта
hidrazin - майстор
Опукал си трафа в зарядното? Ами кажи тогава какъв е бил - напрежение, ток на вторичната. С това трябваше да започнеш. Значи зарядното ти не е импулсно?
:partyman:
gogo7777 - майстор
ПРОБЛЕМА Е ЧЕ ЗАРЯДНОТО Е ПРИГОДЕНО ЗА 110 ВОЛТА МРЕЖОВО ЗАХРАНВАНЕ А АЗ ИСКАМ ДА ГО ПОЛЗВАМ НА 220 ВОЛТА
А сега кажи какъв траф е сдал багажа? Зарядното е импулсно. Да не си го пускал на 220 волта и да си го изгорял. Ако е така, търси си ново зарядно или занеси това на сервиз.
wankata7108 - специалист
значи махнах трафа който е на 110 волта и сложих траф 220/18 волта
зарядното тръгна
зареди и трите батерии
работят тествах ги
само не знам дали изключва като са напълно готови
има светодиоди за индикация червен за бърз заряд и зелен за фул заряд първо свети само червения и би трябвало като се зареди батерията да светне и зеления и да изключи ама това го гадая и дали е така не знам.а и не знам дали 18 волта са достатъчни за да има заряд добър за батериите
miroton - майстор
При пълна батерия напрежението е около 21-22волта.
Но нека някои да измери и да каже.
lovech2001 - специалист
Ако на долното зарядно му резна трафа на 110в и му вържа 220в/18в ще изключва ли като се зареди батерията?

Изображение

Изображение
  • 1
  • 2

Тема "зарядно за батерии за винтоверт RYOBI 18 v" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: