От мобилни телефони до цифрови камери
GL78 - специалист
Здравейте, имам 3 лед фенера. Два мои със свършили акумулатори (мисля SLA), другия е различен- с AA елемент 1.5V и 8115. Последният е с избухнал 1 uF. Въпросът ми е, дали може да сменя моите акумулатори с тези AA ? Мисля ,че са NI-MH.
shadow__01 - майстор
Дайте по-подробна информация за фенерите. На какво напрежение работи всеки. На този с батериите какъв кондензатор му е избухнал?
GL78 - специалист
Трите се зареждат на 220 с гасящ кондензатор, схемите за зареждане са еднакви. На "модерния" е гръмнал гасящия, а елемента показва 1.56 волта и си светят диодите(5). Другите два фенера са със съсипани акумулатори- четвъртити едни такива и понеже и се виждат отгоре до клемите двете калпачета (две клетки), предполагам че са SLA. На "модерния", син кръгъл 1.56V. На нито един от елементите няма обозначение
GL78 - специалист
Или да обобщя (свия) въпроса: 1- дали кръглият син елемент с размери на АА батерия да е NM-HD (1.56v), или пък друг...?; 2-дали този генератор 8115 мога да го намеря някъде? Който се занимава с такова, нека пише.
petromaniq - специалист
Какъв е този генератор? С ченгел трябва да ви вади думите човек?
GL78 - специалист
Прочетох тук и там преди да отворя темата-как 5 (бели) диода светят на 1.5 волта? 8115 се оказа генератор за лед-ове. Вътре във фенера има и индуктивна бобина, е трудно се забелязва но е там-прилича на възел, но е бобина
GL78 - специалист
От акумулатора до платката с диодите има едно дето прилича на възел, но като се загледаш-бобина няма сърцевина
GL78 - специалист
8115- это высокочастотный преобразователь для питания светодиодов. 2,5 микросекунды период импульсов.
petromaniq - специалист
Корпус изводи, кой къде отива, +;- индуктивност, LED? Пусна ли го на 1.56 или там колкото е, работи ли?

Тема "led фенер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: