От мобилни телефони до цифрови камери
thinkpad - майстор
Мога ли да намеря някъде главата на газов поялник/горелка MT 101-2? Човката от запояване на едни жици на място без ток се изяде, дадох на познат главата заедно с изядената човка да направи от мед такава, понеже имаше инструменти за правене на резба, човчицата е на резба, а той ми върна главата разбита със заседнало парче мед, мрежата вътре на парчета, а главата пукната. Респективно нищо не става от нея(от цялата глава за запояване, но другата тип горелка си е перфектна), по-добре сам да бях я пилил и да бях се мъчил да я резбовам. Ето това е поялника, а подчертаното в червено търся:
Изображение
shadow__01 - майстор
И аз мислих за моя да правя човка от мед, но не е много подходящ материал за газов поялник.
Не случайно оригиналната човка не е медна а от сплав (май се казваше "неометал", но не съм сигурен).
И моя забелязвам, че трудно пали през мрежата.... май е запушена.
thinkpad - майстор
От моята човка беше останало само парчето с резбата и 3-4мм над него. Припоят течеше към решетката направо. А сега и главата за запояване на поялника цялата ми е строшена , търся цялата глава- тялото с двата винтови отвора и решетката, както и самата човка по възможност. Направо се изядох от яд - дадох здрава глава за да се използва за мярка, заедно с остатъка от човката за резба на парче мед, а ми връщат нищо свършено и всичко строшено. :x Поне металното на главата на не беше счупено, решетка все щях да намеря. Ама сега съм точно до никъде - по-зле и от началото с изядената човка.
hidrazin - майстор
Резервна глава за газови поялници 8PK101-2 / 8SL2000N / GS210.
Ей туй мързела е голяма работа. Да беше взел да напишеш модела на поялника? Да не мислиш че всички само такива Прости Китове ползват. :lol:
И е крайно време да престанеш да запояваш по ел. кутиите и да минеш на клеми. :-D
:partyman:
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
Резервна глава за газови поялници 8PK101-2 / 8SL2000N / GS210. Ей туй мързела е голяма работа. Да беше взел да напишеш модела на поялника? Да не мислиш че всички само такива Прости Китове ползват. И е крайно време да престанеш да запояваш по ел. кутиите и да минеш на клеми.
Марката/модела на поялника е MT-101-2, вече го написах. Иначе благодаря за главата, която даде. Обаче поялника го взех за 18лв заедно с главата и приставка горелка, та само глава за 14лв - по-добре нов поялник? И да, запоявах точно по разклонителните кутии до последно с него, как позна? :-D Ми не става с обикновен поялник - няма мощност. В момента го правя иначе, но бих искал да си оправя поялничето, ако е възможно за сума по-малка, отколкото ново такова. Вярно - не е нищо особено, ама работи.
Ето и линк към поялник като моят ЦЪК
hidrazin - майстор
:? Сори, пропуснал съм модела в поста ти. Ами още като видях цената си помислих, че ще е нов поялник. Просто не си заслужава. Пък така ще имаш поялник и още една горелка за други работи. Пък що да не работи? Те на Прост Кит нещата не са от най-лошите китайски неща.
Относно познаването - нали знаеш? С боба, специалния. :-D
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
Пък така ще имаш поялник и още една горелка за други работи...
Мда. И като се скапе и другата глава - ще имам 2 горелки да си пърля веждите и нито един поялник. Нелепа работа.
hidrazin - майстор
thinkpad написа:
... ще имам 2 горелки да си пърля веждите ...
:? Толкова космати? :-D
Ами гледай сега. Тези поялничета не са предвидени за постоянна работа. Те са за "екстрени" случаи, когато наблизо няма ток. Пък и при теб "майстора" ти е видял сметката на главата. От време на време човката трябва да се развива и почиства резбата за да не блокира от окалината. Най-добре се чисти с една плашка за човката и един глух метчик за резбата в отвора на главата. Пък така и ще имаш инструмент да си направиш резба и за нова човка.
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
Ами гледай сега. Тези поялничета не са предвидени за постоянна работа...
...Освен да си взема газов поялник за постоянна работа...? :? Иначе да - видя така сметката на главата на поялника, че направо побеснях. Все пак - инструмент е то той, работа е взет да върши. И беше перфектен, с изключение на износената човка, въпреки всичкото време, през което работеше. То ако аз имах подходящ инструмент да си нарежа резбата нямаше да се занимавам с цялата работа, но уви. Моя глупост е станалото, така е като се предоверяваш на други хора...
shadow__01 - майстор
Моя газов го бях купил за 15 лева от Конрад. Ползвам го много рядко и почти никога за електронни елементи.
Цената от линка е почти колкото нов поялник.

Тема "Човка за газов поялник?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: