• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 15
От мобилни телефони до цифрови камери
profesionalist_wood - майстор
Днес се загледах в тубата за един ученически кръжок. Имам чувството че с тая апаратура са в 70-те години. Няма лошо да учат децата но такива не съм виждал в България па камо ли да са оборудвани така :?
Виждам че работят на онези старите платки с дебелите писти
Детето не трябва да вдишва изпаренията от поялника а трябва да има аспиратор или нещо друго. Щото все гледам по фирмите все платкаджии имат проблем с здравето

https://www.youtube.com/watch?v=fuxl2Sg7tb4
torbalan - Дървен философ
Хаха!

Като дете миризмата на колофон, докато запоявах, даже ме кефеше! Със сигурност обаче не било измежду полезните за мен неща това :)

А иначе - те технологично са си там - някъде в средата на 60те години... Нямат какво друго да покажат...
jordanvass - майстор
Не е толкова важно технологично в кои години се намират. По-важното е, че приучават децата си на нещо полезно. Така децата придобиват сръчности, умения, познания. Резистор ли ще запоиш, гайка ли ще завиеш, дърво ли ще дялкаш - важното е да мислиш и да се занимаваш с нещо, което после в живота ще ти потрябва. А и те ориентира към бъдеща професия. Помня как навремето си правехме сами играчките - самолетчета, лодки, колички... А днешните деца един молив не могат да подострят с ножче. В живота едва ли ще ти послужат уменията да играеш на компа Counter-Strike или FIFA, но със сигурност ще ти се наложи да завиеш гайка, да издялаш дърво или да запоиш жица. Хубаво правят руснаците. А ние си осакатяваме децата.
Andri01 - майстор
Прав си. познавам обаче хора,завършили висше военно у.ще,стигнали до 3 звезди на пагоните ,които не могат да пуснат едно радио,ако има повече от едно копче! Да не говорим за чук,клещи ,отверка-не ги различават :).
AAsat - специалист
Това пък (за военното училище) какво общо има с темата?
Andri01 - майстор
Просто исках да кажа,че човек даже и едно време ако не иска ,нищо не може да научи.А ако има желание-то сам ще седне ,ще прочете и се научи!
Не знам на какво ги учат, но виждам в каква мизерия живеят... Което за мен ще рече, че имат още мноого да учат...
kosata - специалист
torbalan, много погрешно мнение си създаваш само с едно клипче от някакъв детски кръжок!Много са напред те в това отношение,можеш само да си мечтаеш да им стигнеш нивото на знания в областта на електрониката...
kosata написа:
torbalan, много погрешно мнение си създаваш само с едно клипче от някакъв детски кръжок!Много са напред те в това отношение,можеш само да си мечтаеш да им стигнеш нивото на знания в областта на електрониката...
Половината ми колеги са завършили в СССР, ежедневно работя с руснаци и руски фирми...

Чудесно им знам нивото и то не по разкази, а от личен опит. Документацията по много проекти, които руснаците изпълняват в АЕЦ Козлодуй ми минава през ръцете. Всичките проблеми, които създават при реализирането на проектите стигат до ушите ми...

А за русия знам много от разкатите на руснаци, които са ми колеги...

Могат да печелят единствено с ниска цена, но качеството на труда им е отвратително.

Всъщност всички сме виждали руски автомобили... Във всяка една област са на такова ниво.
Andri01 - майстор
Май не си съвсем прав-виж им "черната кутия" на МИГ-24: платки от 70-те години/ подобни,двуслойни ги имаш на корабите им тогава/! По него време даже ние бяхме по напред в електрониката!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 15

Тема "Кръжок" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: