• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
malgitobi - специалист
Първо искам да помоля за извинение, ако темата ми не е за тук, но не открих подходящ раздел.
Купих си външна антена, но кабелът вътре е само само 3 метра и реших да си направя още 3, за да стигне до телевизора.
Проблемът е, че след като го направих (след няколко изгледани видеа в ютуб) и отидох в меню тест сигнал на телевизора, силата на сигнала е 7% и картината пикселизира постоянно. На другия ден отидох в техномаркет и купих 3 кабелчета по 1.8м. (защото нямат по-дълги) и ги снадих и тест сигналът сега е 36%. Та много моля да ми кажете къде греша (вероятно при направата на конекторите?).

Ето и снимки:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
AAsat - специалист
Не може ли да пуснеш цял кабел? Ако не завинаги, поне за проба. И какви са тия кабелчета от Техномаркет - купи 10 м. нормален коаксиален кабел и си свърши работата. При такава дължина на кабела не би трябвало да има проблеми.
Е ако няма сигнал на мястото на приемане никакъв кабел няма да оправи нещата.
malgitobi - специалист
AAsat написа:
Не може ли да пуснеш цял кабел? Ако не завинаги, поне за проба. И какви са тия кабелчета от Техномаркет - купи 10 м. нормален коаксиален кабел и си свърши работата. При такава дължина на кабела не би трябвало да има проблеми.
Е ако няма сигнал на мястото на приемане никакъв кабел няма да оправи нещата.
Ами този, който е на снимките е коаксиален и сама му слагах конекторите и въпросът ми е добре ли са направени? Защото като го свържа към антената сигнала ми е слаб, а онези кабелчета ги взех от Техномаркет, за да видя с готови дали пак такъв слаб сигнал ще дава и се оказва, че е по-добре с тях... та въпроса ми е къде бъркам при свързването на белия коаксиален кабел на снимките?
FM STEREO - специалист
Много зависи какъв е кабела,има кабели ментаци и те дават лоши резултати,виж дали ширмовката прави хубав контакт с конекторчетата!
nikolov333 - майстор
+1 за ментаците.. Виж централното жило, ако е само повърхностно помеднено а в центъра сивее..сменяй. Читавите кабели са и с медни оплетки :idea:
http://shop.geovision.bg/products/produ ... uct_id=372
Прикачен файл:
372_1983.jpg
malgitobi - специалист
Благодаря Ви безкрайно много!
Центърът на медното жило наистина сивее (всъщност целия център е сив и има изключително тънка облицовка от мед) ... явно съм попаднала на некачествен кабел.
Кики - специалист
Ти не си попаднал на менте а умишлено си купил такова като си искал да минеш тънко. Вземи си цял кабел с необходимата дължина (всяка снадка внася затихване на сигнала), сложи му в двата края конекторите и си свиркай.
8180 - майстор
Кики написа:
Ти не си попаднал на менте а умишлено си купил такова като си искал да минеш тънко. Вземи си цял кабел с необходимата дължина (всяка снадка внася затихване на сигнала), сложи му в двата края конекторите и си свиркай.
Само на мен ли ми се струва, че цитираният пост е ИЗЛИШЕН и удовлетворява единствено Егото на автора му, чрез (измислени) упреци към събеседника? С какво право - друг въпрос.
1. ПитащаТА е КолеЖКА.
2. Най-вероятно за ПЪРВИ път купува такъв кабел. И аз едва на втория път си изясних ментак/читав, а първия път дори нямаше избор в близката железария.
3. Препоръката "цял кабел с необходимата дължина" вече е минат етап (самостоятелно от Колежката), видно за ЧЕТЯЩИТЕ още в питането.
4. Препоръки за читав кабел (решение на проблема) вече са дадени малко по-горе.:?
Кики - специалист
4. Не видях да е станало ясно на питащия
3. Никъде в питането не става ясно че е минат етапа "цял кабел"
2. Може и на десетия път да се установи, целта на мнението ми е да намаля бройката колкото може по-рано
1. Какво значение има, верно объркал съм обръщението, може би и учтивата форма, за което се извинявам
За Егото и право на упреци! Моля господин модератор! или бивш а може би заместващ понякога, не съм забелязал да упреквате някои от съфорумниците пишещи тук само за да галят егото си, а те не са малко. Ако мислите че Егото Ми ме кара да пускам по един пост на 2 - 3 месеца така да е, вашия пост обаче ме кара сериозно да потисна позивите на Егото си за изява колкото и вътрешното ми усещане за "огромната" загуба за форума да говори друго.
Ако съм обидил някого, особено автора на темата извинявам се!!!
8180 - майстор
ОК! Колега Кики,
Приемам, че И АЗ не съм догледал/дочел (за "целия кабел") - МОЛЯ ЗА ИЗВИНЕНИЕ! :prost:

Мен повече ме подразниха първите две червени ("измислени упреци към събеседника") - считам го за неуважително и неколегиално - като редови форумец и според т.1 от Правилата.
Ако сме по-внимателни и уважителни, в 90% от случаите бихме се чувствали комфортно и БЕЗ Модератора, според мен. Така го мислех и като модератор.
Още си мисля, че не е престъпление да упрекнем някого за НЕСПАЗВАНЕ на Правилата и добрия тон - елемент от общуването е. Другият вариант е неучастие в "ескалиращи" дискусии, където само Модераторът има инструментите за въздействие със спорен успех.

Чест и почитания,
  • 1
  • 2

Тема "Коаксиален кабел RG6 - много слаб сигнал?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: