От мобилни телефони до цифрови камери
Curiosity - помощник
С молба ако може някой да ми обясни как да го свържа това чудо!

Сглобен кит: Стерео усилвател 2x100W с интегрална схема TDA7293
Описание:
TDA7293 е с мощност 100W DMOS Hi-Fi усилвател, интегралните схеми са от SGS-THOMSON. Има голяма изходна мощност, по-малко външни компоненти, проста схема и по-малко изкривяване.
Комплекта включва усилвателна платка. Платката на усилвателя е с две TDA7293, които могат да бъдат свързани както OCL (двуканална) или режим на BTL (моно), захранването е двойно. Компонентите на борда, са внимателно подбрани, филтри с четири малки 10000U / 50V NOVER AUDIO златни кондензатора. 35А токоизправителен мост, гарантира на усилвателя, че може да работи нормално при пълна мощност. Всички резистори са с един процент точност метализирани, Тайван ALPHA потенциометър. Други кондензатори, избрани от WIMA, Philips, Black Edition, Nishi Kang и други известни марки. Платката е двустранно фолирана Blue Board, х, отлично разпределение /подреждане/ на елементите гарантира високо отношение сигнал към шум.

Прикачен файл

kit-usilvatel-2x100w-sgloben-tda7293.jpg
kit-usilvatel-2x100w-sgloben-tda7293.jpg (82.6 KиБ) Видяна 2414 пъти
a.spiridonov - напреднал
написано е върху платката.
левите букси са захранване, до потенциометъра, където пише "L GND R" ти е входа, а десните букси са ти изходите
П.П. да не забравиш да сложиш гооолям радиатор на интегралите :-D
Последна промяна от a.spiridonov на вт юни 21, 2016 10:08 pm, променено общо 1 път.
nikolovvd - майстор
В доставката би трябвало да има някаква документация, упътване или инструкция.
Ако нямаш се обади на телефоните им, кажи номера на поръчката и ще ти пратят.
Като гледам картинката на платката има "бял печат" със съответните означения.
Curiosity - помощник
Благодаря, за бързите отговори!
Няма някакво упътване, обадих се на посочените в сайта телефони......отговора им беше, че нямат време да ми обясняват и щом съм си поръчвал такъв кит би трябвало да знам за какво иде реч.....
Интересува ме най от ляво също има три букси.....и те ли са за захранване?
profesionalist_wood - майстор
Ако е на Неомонтана може и да не потръгне... :-D
a.spiridonov - напреднал
Curiosity написа:
Благодаря, за бързите отговори!
Няма някакво упътване, обадих се на посочените в сайта телефони......отговора им беше, че нямат време да ми обясняват и щом съм си поръчвал такъв кит би трябвало да знам за какво иде реч.....
Интересува ме най от ляво също има три букси.....и те ли са за захранване?
под "букси" имах предвид съединителите с винтчета
Curiosity - помощник
Разбирам...
Много благодаря!
Ще пробвам утре да го свържа, и ще ви пиша за резултата.
sstefanov - майстор
Свържи на плюса и минуса на захранването последователно по една 100Вт крушка да не те изненада.
После не усилвай много и чак след като се убедиш, че всичко работи може да махнеш крушките.
Нали си се подготвил с поне 300 вата захранване с подходящите кондензатори?
Curiosity - помощник
В интерес на истината захранването ми е 100W, 24v

Тема "КИТ УСИЛВАТЕЛ 2X100W СГЛОБЕН TDA7293 -Как да го свържа!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: