От мобилни телефони до цифрови камери
lyubohar - майстор
https://www.facebook.com/Fubiz/videos/1 ... nref=story

Ще ми се да разбера как действа това устройство и може ли да се изработи.
Някакви електромагнити отдолу и вероятно магнит във вазата.
Може да се купи,но на цена към 200$.
hidrazin - майстор
Абе не е 200$ ами 200 лева ама няма значение.
Ето нещо подобно. Не е ваза ами левитираща химикалка.
Как да я направим в 16 стъпки.
ТУК
:partyman:
fox_vt - майстор
То химикалката ясно държи я магнитното поле насочено така че да се получи "улей" и затова е подпората в края защото химикалката ще се плъзне по тоя улей в зависимост къде е по тежка.
Вазата използва същия принцип като или отдолу магнитното поле се върти подобно на лабораторните бъркалки за колби и стъкленици,но доста по бавно.Другия начин е по метода на химикалката със постоянни магнити да се изработи този "улей" който в случая ще е като конус и един малък магнит по средата на вазата да реагира на въртящо магнитно поле насочено само към него.Твърде е възможно във кутийката отдолу да има диск с магнити които да улавят вазата и целия диск да се върти като грамофонна плоча от малко моторче.
Lisko - майстор
Аз имам левитиращ глобус точно като вазата. Като го изборах се чудех дали да е като този от горния линк, накрая избрах да е от тези с "подложка" само от долу. По-ефектно е. Като го завъртиш, се върти по инерция сумати си време. Ако го оставиш на само себе си, също след известно време гледаш че почнал да се върти.
Началното "поставяне" не е толкова лесно - вероятно тия от клиповете с вазата са пробвали 100-тина пъти преди да хванат добър дубъл. Когато стане си викаш - е, колко лесно стана. А когато не стане - опитваш опитваш и псуваш...

Тема "Ваза във въздуха." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: