От мобилни телефони до цифрови камери
Здравейте, въпросът ми е лаишки, но за мен си е тъмна материя. Става въпрос за китайска тонколонка, на която жака за зареждане е изкъртен от платката, и то непопрвимо. Захранва се от 2 батерии 18650 , 3,7В , литиеви, свързани успоредно, според писанията по батериите капацитета им е 3600 маЧ общо. Понякога продължителноста на свирене стига, но има моменти в които по средата на купона спира и трябва да се презарежда, а ние се събираме в градския парк вечер и няма откъде ток. Та въпроса ми е, ако добавя още 2 батерии успоредно (имам 2 асолютно същите), капацитета би трябвало да стане 7200 маЧ, напрежението пак 3,7В, а въпросния зареждащ модул ще се справи ли със зареждането на въпросният пакет (батерия)? А дали ще мога да използвам зарядно за телефон 1А?
petromaniq66 - специалист
Ще се справи, но времето за зареждане ще е двойно. Колко елементите са стока знаят само китайците. На моята JBL пишат, че са 10 Ач пък са два.И нови да ги купиш са китайски боклуци. И с 2А зарядно зарядния ток остава колкото са го програмирали китайците.
Последна промяна от petromaniq66 на вт окт 29, 2019 9:55 pm, променено общо 1 път.
Благодаря за отговора, само да добавя, че откакто се изкърти жака на колонката, тя не е ползвана, няма как д се зареди. Значи да разбирам, че си купувам модула, уголемявам батерията, откачам батерията от платката на колонката и я свързвам към В+ и В- на модула, а out + и out - на модула ги свързвам към платката на колонката, н мястото където е била свързана батерията?
petromaniq66 - специалист
Да. Колко пари е тоз модул?
petromaniq66 - специалист
:-D По-евтино от 2 женски ЮСБ.
Има го и по онлайн сайтовете за електроника в Бг

Тема "Питанка за зареждащ модул TP 4056" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: