• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
nautilus33 - майстор
Здравейте,
чисто нова микровълнова, която е пускано само веднъж, днес пукна чинията(тази нейната, стъклената, на която се поставят нещата за притопляне). Не знам дали чинията е калпава, или и има нещо на микровълновата, понеже ни направи впечатление, че само за 4 минути работа, корпуса от дясно, там където са бутоните(механична) е доста топъл. Старата микровълнова, която е на 15 години и сдаде багажа, никога не е била топла. Естествено ще я върнем, но се чудя това нормално ли е да загрява така.
Микровълновата е Whirlpool MWD 119- нисък клас.
petromaniq - специалист
Като ще я връщаш, защо питаш или искаш да пипаш....?
ESPACE - майстор
Тия "чинии" не са ли от закалено стъкло? Не би трябвало да се пукат, а ако се счупят да станат на малки парченца.
Antonii - майстор
Незнам от какво стъкло са, но си се пукат.
И по спомени това гаранцията не го покрива.
Но се намират лесно като резервна част.
А за греенето на панела, щом не се е стопил и фурната работи значи не е проблем.
nautilus33 - майстор
Ами няма да пипам, ще я върна, но ми стана доста чудна, как така се пукна от второто пускане, а и ссъ старата не съм усетил да е загрявала така. Та, си помислих, че може и да е някакъв фабричен дефект или нещо.
petromaniq - специалист
Със сигурност подложната чиния не се е спукала от неизправна печка даже и до червено да я загрееш, освен ако от микровълнова е станала ултразвукова. :lol:
preslav - майстор
Връщай им боклука и хич да не те е еня!
Всички микровълнови се затоплят, но не греят, а за счупено стъкло чувам за пръв път - опитът ми е скромен, само 5 микровълнови!
Chefo77 - майстор
Чупят се понякога и не се покрива от гаранцията. Изрично го пише, макар че ще се намери "някой", който да тръгне да обяснява как Уърпул са го прецакали :lol: :lol: На нашите едната микровълнова пръсна чинията, беше към 20-ина лева по спомен. Ето и първото намерено в нета място:
http://www.delta-elis.com/index.php?lan ... 0%B8%D0%B8

Ако ти харесва фурната, запази си я. Ако не - сега е моментът да я смениш с по-горен модел. В ТМ и в ТП съм го правил с DVD плеър на LG и с микровълнова Electrolux.
nautilus33 - майстор
Ами ще се смени с друга със сигурност. Понеже нещо доста бавно притопля. Старата, която е на 15 години, пукаше пуканки за около 3 мин, на 800 вата. Тази е 700 вата, и за ри минути едвм половината успява да изпука. Имаше една Горение, и не знам що не я взех нея.
  • 1
  • 2

Тема "Нова микровълнова загрява бързо по корпуса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: