От мобилни телефони до цифрови камери
Скоро сложих в банята датчик за движение, който работеше добре около месец, но последно време - не. Настроен е на 3 мин, но след това ако има движение в банята бавно лампите (4 луни) започват да гаснат. След като изгаснат напълно, размахванене на ръце (:)) не ги пали отново. Трябва да мине известно време за да се запалят отново. Къпеш се на тъмно, което си е трудна и зловеща дейност.
Пише, че датчикът работи при максимум 93% влажност. В банята може би става по-влажно и това да е проблема?
https://bauhaus.bg/senzor-dvizhenie-Vivalux-Moon-SR36
Това е датчикот.
Благодаря ви за помощта!
Последна промяна от yonkok на пон апр 03, 2017 3:48 pm, променено общо 1 път.
Djack - специалист
Не трябва да е инфрачервен датчика! Той реагира само на разлика в температурите! Когато се затопли и напълни банята с пара, датчика не отчита разлика в температурата и не реагира! Това според мен де! :partyman:
Благодаря, но това следва да е описано изрично. Ако пише, че работната темперетура е -20/+40 значи следва да работи при липсва на промяна в температурата.
lov - майстор
Да но температурата на обекта съответно трябва да е по висока от тази на околната температура. И като сгрееш банята на 40 градуса на твоето тяло колко трябва да бъде за да го различи за да сработи. Много правилно си е описанието на уредчето да не говорим че и водната пара му пречи и то здраво, а не са писали че може да се ползва и в такива условия нали?
Така че никой нищо не ти е длъжен и може да се жалваш единствено на арменския поп.
Можеш да си ги държиш тия мнения за себе си, особено последната част. Дали е коректно описанието или не е спорен въпрос. Ще попитам производителя и други страни. Важното е, какво да се гледа като се купува правилния датчик.
И пак повтарям, ако ще ми обясняваш същите глупости, познай къде да вървиш.
radius - майстор
Я хОди да питаш някъде другаде г-н отворко, напр. в бгмама.
Junak - майстор
yonkok написа:
Можеш да си ги държиш тия мнения за себе си... ...познай къде да вървиш.
Мдаа, поредния недоволен комплексар :)
Ясно, нищо не разбирате, нищо не може да посъветвате. От заяждане обаче разбирате. Викам ти "майсторе", щото не ти знам името...
Айде със здраве.
DMN - майстор
yonkok написа:
Пише, че датчикът работи при максимум 93% влажност. В банята може би става по-влажно и това да е проблема?
В банята, ако нямаш вентилатор, със сигурност влагата става повече от 93%, освен ако не се къпеш със студена вода.
lov написа:
Да но температурата на обекта съответно трябва да е по висока от тази на околната температура.
:? Значи инфрачервените датчици не би трябвало да вършат работа при температури над 36 градуса. Не ми се вярва да е така. Пък и досега как е работил при същите условия.
yonkok написа:
Ясно, нищо не разбирате, нищо не може да посъветвате. От заяждане обаче разбирате.
Това си го знаем, няма смисъл да ни го казваш. Като гледам и ти не си по-различен.
DMN написа:
yonkok написа:
В банята, ако нямаш вентилатор, със сигурност влагата става повече от 93%, освен ако не се къпеш със студена вода.
lov написа:
Да но температурата на обекта съответно трябва да е по висока от тази на околната температура.
:? Значи инфрачервените датчици не би трябвало да вършат работа при температури над 36 градуса. Не ми се вярва да е така. Пък и досега как е работил при същите условия.
yonkok написа:
Ясно, нищо не разбирате, нищо не може да посъветвате. От заяждане обаче разбирате.
Това си го знаем, няма смисъл да ни го казваш. Като гледам и ти не си по-различен.
Супер, имало и незлобни хора. Малко доуточнения: случва се и без да има наличие на течаща вода, но винаги когато има трайно присъствие на човек. Ако излезеш - гасне и като влезеш - пали. В началото всичко беше ок.

Това си го знаем, няма смисъл да ни го казваш. Като гледам и ти не си по-различен.[/quote] Да, по отношение на датчиците - не разбирам. За това и питам. Като ми скачат - скачам. Единия умник реши, че се оплаквам, не допуска, че може просто да питам дали не следва да се означи, че не е подходящ за баня. Да не говорим, че този сензор се предлага под различни марки и на доста от описанията въобще не говорят за влага и т.н. За това и не им искам мненията.
Последна промяна от yonkok на пон апр 03, 2017 3:34 pm, променено общо 1 път.

Тема "Датчик за движение - гасне бавно при присъствие" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: