От мобилни телефони до цифрови камери
radius - майстор
Дистанционното е от климатик Hitachi поне на 15г. Изчезва му дисплея, като и не работи в същия момент. Проводящата гума под дисплея е чистена, плътно прилепва и т.н. но то и цялото не работи. Интересното е, че отвреме-навреме се появява индикация по дисплея и тогава работи. Батерии нови, контакти лъскави, спойки лъскави, няма окиси, не е заливано и т.н. Все едно някой компонент отказва за момент. Има 2 кварца, малко СМД елементи и процесора. Сложих го в хладилника, да го освежа, но не тръгва. Какво мислите?
plamen6703 - майстор
Това за поставяне на дистанционното в хладилника за освежаване е интересна идея, но не си я развил докрай. Пропуснал си да кажеш с подправки или без подправки го поставяш в хладилника и потапяш ли го в марината и каква е тя, или без марината :wink:
Иначе този пулт за дистанционно управление на климатика ти плаче за нов... особено след проведеното "лечение" :partyman:
MamaMy - майстор
"Пробвай да запържиш в масло със щипка сол." Или просто огледай пистите със силна лупа. Някой път окисляват и изгниват отдолу под лака и въобще не им личи. Домашното сготвяне особено подпомага този процес. :-D
profesionalist_wood - майстор
Не слагай дистанционно с дисплей от течен кристал в хладилника...просто се преебават. Разлепват се и после ходи да сменяш по сервизи. Това че прекъсва,защото пистите му са крехки и е нормално при тази многогодишна употреба да е изтърваван,блъскан и е нормално да се прекъсне някоя от пистите. Пистите не подлежат на ремонт.
Вярно на някои уреди се нулират цифровите стойности на дисплея ама останалото се запазва в паметта,но не го правете ако искате да нулирате касовите апарати...Не ги слушайте италианците какво правят. Това беше възможно преди 89-та.Но ако ти е интересно как работи дисплея,на какъв принцип е и искаш сам да го оправиш,прочети книгата на Роджър Токхайм-Цифрова Електроника
radius - майстор
Знаех си, че това за хладилника ще предизвика интересни коментари. Дано да пише и някой, който разбира повече от мен, че дотук не виждам нещо по темата (освен от Мамаму съвета за оглед на пистите).
P.S. Дано да успея да си намеря в maistorplus майстора :toimonster:
Последна промяна от radius на вт авг 15, 2017 3:33 pm, променено общо 1 път.
plamen6703 - майстор
Не бъркай интересните коментари с еднозначните коментари за нещо, което на прост език се нарича глупост! Преди време във фризери "освежаваха" батерии за лаптопи :-D Резултатите бяха като резултата от "освежаването" на дистанционно за климатик, че дори и по-добри... :lol:
radius - майстор
Ако не разбираш, не си длъжен да се включваш, още повече с неуместни сравнения.
plamen6703 - майстор
Наистина не разбрах как поставяш дистанционно за климатика в хладилника, с марината или без марината и последно колегата ми се интересува колко време престоява хладилника :lol: :lol: :lol:
MamaMy - майстор
Презапой спойките на контактите към батериите. Там най-често губи захранване защото се окисляват пружинките вследствие на протекли батерии. Спойката отгоре изглежда супер, но вътре няма връзка.
KTT - помощник
Обикновено кварца се скапва. Но не съм виждал с 2 кварца. Би трябвало да е един като тези на часовниците - 32.768 KHz.
А защо не си купите универсално за климатик -около 9 лв. са.

Тема "Старо дистанционно - тръгва, спира..." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: